13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportBoureanu: Îmi aleg colegii

Boureanu: Îmi aleg colegii

Vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu a declarat, astazi, că, între Monica Macovei şi Adrian Năstrase, Sever Voinescu şi Titus Corlăţean, Cristian Preda şi oricare teroretician din PSD, îi susţine pe colegii de partid şi a îndemnat PDL să meargă mai departe şi să nu îi fie ruşine de premierul Boc, scrie Mediafax.

Boureanu a făcut această declaraţie ca raspuns pentru Cristian Preda, care solicita explicaţii legate de renunţarea la prevederea privind suspendarea celor trimişi în judecată.

Cristian Boureanu a arătat că membrii colegiului Director nu au ales un statut birocratic şi stufos, care evită răspunderea umană. “Răspunsul este simplu, domnule Cristian Preda: dezbaterea democratică. Ieri, partidul a avut de ales între un statut birocratic, stufos care încerca, prin alineate şi mici reguli, să fixeze cadrul de funcţionalitate pentru o societate, să evite răspunderea umană “, a explicat Boureanu.

El a adăugat că mulţumeşte celor trei colegi care au propus modificarea Statutului pentru că au provocat o dezbatere care a dat posibilitatea partidului de a se “redefini” ca formaţiune de dreapta. De asemenea, vicepreşedintele a arătat că toate măsurile de excludere şi de suspendare există în actualul Statut, care însă de multe ori nu au fost pus în aplicare.

Boureanu a criticat faptul că partidul nu a răspuns atacului opoziţiei, care susţine că PDL este un partid corupt. El a arătat că poate a existat frică pentru a apăra miniştrii partidului.

Avem singurul premier care, după doi ani de guvernare, nu este implicat în niciun scandal de corupţie şi totuşi s-a încercat să se arunce acest lucru pe partid. Avem singura guvernare pe vremea căreia au avut loc acţiunile de la vamă şi de la ANAF, în ceea ce priveşte combaterea corupţiei şi mie mi se spune din partea PSD şi PNL că suntem corupţi (…) Sub atacul opoziţiei, unii au ezitat să iasă şi să spună. Poate ne-a fost frică să ne apărăm miniştrii. Îl felicit pe ministrul Ioan Botiş, un ministru tânăr, care nu s-a lăsat şi s-a luptat pentru cel mai democrat şi capitalist Cod al Muncii”, a mai spus Boureanu.

El a mai spus că, din această discuţie, partidul pleacă mai unit şi mai plin de viaţă. “Între Monica Macovei şi Adrian Năsatase, între Sever Voinescu şi Corlăţean, între Cristian Preda şi oricare alt teroretician de la PSD, îi aleg şi îi susţin şi îi votez pe colegii noştri. Să mergem mai departe şi să nu ne fie ruşine de ce a făcut premierul Emil Boc şi acest partid timp de doi ani pentru că rezultatele se vor vedea şi avem toate şansele să câştigăm alegerile”, a conchis Boureanu.

 

Cele mai citite

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...
Ultima oră
Pe aceeași temă