Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Bogdan Stan, şeful Fiscului: Proiectul de modernizare a ANAF cu fonduri de la Banca Mondială există doar pe hârtie

Proiectul de modernizare a Administraţiei Fiscale (Revenue Administration Modernization Project - RAMP), semnat în 2013, cu fonduri de 70 de milioane de euro de la Banca Mondială, există doar pe hârtie, iar între anii 2015 şi 2016 a stat pe loc, a declarat preşedintele ANAF, Bogdan Stan.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 18.07.2017 - 15:47

Proiectul de modernizare a Administraţiei Fiscale (Revenue Administration Modernization Project - RAMP), semnat în 2013, cu fonduri de 70 de milioane de euro de la Banca Mondială, există doar pe hârtie, iar între anii 2015 şi 2016 a stat pe loc, a declarat preşedintele ANAF, Bogdan Stan, informează Mediafax.

În anul 2013, a fost demarat un program de modernizare a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), printr-un acord încheiat cu Banca Mondială, programul urmând a se finaliza în 2018. Complexitatea acestui program a fost invocată, de-a lungul ultimilor ani, ca argument pentru sincopele înregistrate de ANAF. Acum, preşedintele instituţiei spune că de fapt programul a stagnat timp de doi ani înaintea mandatului său - 2015 şi 2016 - şi că are „decalaje majore”.

„De când am preluat această funcţie, la începutul acestui an, am constatat că modernizarea informatică a ANAF era doar pe hârtie şi, practic, din 2015 până acum nu s-a mai întâmplat nimic concret”, a declarat Bogdan Stan,într-o emisiune la RFI.

Solicitat să ofere mai multe detalii, preşedintele ANAF a precizat că  „Proiectul de Modernizare a Administraţiei Fiscale (Revenue Administration Modernization Project - RAMP), încheiat în anul 2013, prin care România urma să acceseze fonduri rambursabile în valoare de 70 de milioane de euro pentru modernizarea administrării fiscale, există doar pe hârtie. Între anii 2015 şi 2016, RAMP a stat pe loc. Există decalaje majore faţă de calendarul iniţial care prevedea ca în anul 2018 RAMP să fie finalizat, decalaje generate de procesul dificil de evaluare a ofertelor tehnice primite din partea celor şase ofertanţi, noul termen de implementare fiind 1 ianuarie 2021”.

Potrivit şefului ANAF, întârzierea RAMP, constatată până în acest moment, şi estimarea că această întârziere poate să fie şi mai mare în următorii ani impun o regândire a opţiunilor de care dispune ANAF. „Avem nevoie de soluţii care să răspundă cât mai rapid nevoii de susţinere a activităţii curente şi care să implice costuri cât mai mici, ţinându-se seama de principiile prin care se poate consolida activitatea”.

Citește totul despre:

Comentarii