11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportBogdan Olteanu se asteapta ca alegerile sa aiba loc la termen

Bogdan Olteanu se asteapta ca alegerile sa aiba loc la termen

 

Partidul National Liberal va iesi de la guvernare in momentul in care nu va mai exista sprijin in Parlament pentru Guvern si pentru programul sau, declara presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, intr-un interviu acordat Agentiei Romprs.

 

"Vom iesi de la guvernare daca nu va mai exista sprijin pentru Guvern si pentru programul sau. Am cerut sprijin pe un Guvern si pe un program, le-am primit in Parlament. In momentul in care Guvernul nu va fi sprijinit in ceea ce face, in proiectele sale de legi, in actiunile sale guvernamentale, atunci sigur ca va fi momentul ca Guvernul sa plece", a afirmat Bogdan Olteanu.

 

Pana atunci, el constata ca PNL, alaturi de UDMR, este singurul partid care doreste sa guverneze, in conditiile in care "PD si PSD refuza permanent asumarea guvernarii".

 

"Toate partidele din lume vor sa ajunga la guvernare. In Romania, singurii care vor sa guverneze in acest mandat se pare ca sunt liberalii, alaturi de colegii de la UDMR. PD si PSD refuza permanent asumarea guvernarii. PD-ul a refuzat-o si atunci cand s-a aflat in Guvern, si o refuza si acum, cu atat mai mult, dupa ce a iesit din Guvern", a precizat presedintele Camerei Deputatilor.

 

Intrebat cat de probabil este ca premierul Calin Popescu-Tariceanu sa-si duca mandatul pana la capat, Bogdan Olteanu a declarat ca se asteapta ca alegerile sa aiba loc la termen: "Atata vreme cat nimeni nu vrea sa guverneze, (premierul – n.r.) este practic condamnat sa-si duca mandatul pana la capat pentru ca el si PNL sunt singurii care isi asuma, in acest moment, guvernare".

 

Bogdan Olteanu a aratat ca, in conditiile in care Parlamentul va sustine proiectele de legi care tin de programul de guvernare, Guvernul va merge inainte. "Daca, la un moment dat, acest lucru nu se va mai intampla, atunci, probabil, Guvernul va trebui sa se dea la o parte si sa invite pe altii sa guverneze, in baza legilor pe care ei vor sa le adopte", a spus Bogdan Olteanu.

 

Legat de motiunile depuse de PSD si de PD, presedintele Camerei Deputatilor considera ca cele doua partide incearca, de fapt, prin aceste actiuni, sa argumenteze faptul ca se afla in opozitie.

 

"Cum arati ca esti in opozitie? Depui o motiune. Daca PD-ul depune o motiune, social-democratii se simt mai putin 'opozanti' si depun si ei o motiune ca sa fie, cel putin, la fel de 'opozanti' ca PD", a explicat Bogdan Olteanu.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Neuropatie diabetică: Tipuri, simptome și cauze

Neuropatia diabetică este o complicație a diabetului care afectează sistemul nervos. Este o boală progresivă, iar simptomele se agravează în timp. Neuropatia diabetică apare atunci...

Aerisirea în baie și reguli generale pentru a funcționa optim

Umiditatea excesivă din baie poate dăuna atmosferei generale, dar și nivelului de confort resimțit. Așadar, aerisirea corespunzătoare este obligatorie - atât pentru a asigura...

Eurodeputatul Nicu Ștefănuță a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, singurul eurodeputat român membru în Grupul Verzilor Europeni, a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu. Cu ocazia Zilei Mondiale a...
Ultima oră
Pe aceeași temă