7.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSportBogdan Olteanu, de la carat scaune la scaunul de presedinte al PNL?

Bogdan Olteanu, de la carat scaune la scaunul de presedinte al PNL?

Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, se afla in ultima perioada intr-o veritabila campanie de imagine. Potrivit unor surse liberale, tinta sa este sa fie bine pozitionat pentru sefia partidului in momentul in care Tariceanu se va uza si va pierde postul de presedinte.

Strategia lui Bogdan Olteanu se bazeaza puternic pe faptul ca este presedintele Camerei Deputatilor, pozitie care ii permite sa isi faca imagine. De cand a obtinut fotoliul lui Adrian Nastase, Olteanu s-a specializat in vizite in teritoriu si in efortul de a pastra aparenta unei bune relatii cu presa.
Vizitele in teritoriu au darul de a-i imbunatati inclusiv imaginea in ochii electoratului, ai colegilor de partid si de Alianta. Recent, el a participat la mitingul electoral organizat in sprijnul candidatului Aliantei, din partea PD, pentru primaria orasului Mioveni, Iordan Constantin.
Aici, baiatul crescut in cartierul Primaverii, si-a exprimat uimirea fata de “conditiile inacceptabile de trai din oras”, avand in vedere faptul ca Mioveni, o localitate cu 30.000 de locuitori, are un buget egal cu al municipiului Piatra Neamt, care are peste 100.000 de locuitori. Bogdan Olteanu s-a declarat nemultumit ca, in ciuda fondurilor primite anual de la buget, in Mioveni sistemul de incalzire a orasului nu functioneaza, iar infrastructura este intr-o situatie dezastruoasa. In schimb, a dat asigurari Olteanu, candidatul Aliantei va sti sa cheltuiasca in folosul lor fondurile primite de la bugetul de stat.
Cat despre relatia cu presa, Olteanu prefera dialogurile intre patru ochi in care isi exprima dispretul pentru gazetarii care nu inteleg politica PNL.
Olteanu a inceput ofensiva de imagine dupa ce a parasit Executivul, in conditiile in care, pe vremea cand era ministru, era cel mai putin cunoscut dintre membrii Executivului, cu o cota de 7%, fata de 52% cat avea Mona Musca. In ciuda eforturilor sale, Olteanu nu a reusit sa iasa, in sondaje, de la capitolul “si altii”.

Ar vrea si la Cotroceni?

De altfel, imaginea pe care a incercat sa si-o construiasca Olteanu, de tanar politician cu obiceiuri diferite fata de cei mai in varsta, a fost serios sifonata inca de la instalarea sa. Destul timp, Olteanu s-a incapatanat sa ramana in comisiile de privatizare ale CEC si BCR, invocand absenta incompatibilitatii legale. Olteanu a ocolit tocmai subiectul esential, cel moral. Cu chiu, cu vai a renuntat Olteanu la zecile de milioane incasate de la buget pentru prezenta sa in comisiile de privatizare.
Cu toate acestea, exista destui liberali care considera ca Bogdan Olteanu poate fi o varianta de viitor, atat pentru sefia partidului, cat si pentru o eventuala intrare in cursa pentru Cotroceni. Totusi, daca sefia partidului poate fi obtinuta si prin jocuri de culise, eventuala intrare in cursa pentru Cotroceni este mai complicata. Daca ar candida la Cotroceni si ar obtine, sa zicem, 1%, cariera lui Olteanu ar putea fi compromisa. Bogdan Olteanu este membru PNL din 1990 si a povestit ca, la inceputurile sale, a carat scaune la sediul partidului. Olteanu a fost, dintotdeauna, un apropiat al lui Calin Popescu Tariceanu, al carui fin este. Olteanu a fost consilier al lui Tariceanu pe vremea cand acesta era ministrul Industriilor si a devenit, in 1998, presedinte al Tineretului Liberal, gratie sprijinului oferit de Tariceanu. Nu putem incheia decat cu un citat dintr-un interviu acordat de Bogdan Olteanu revistei “Cadran Politic”: “Nu cred ca atributul tineretii, privit in mod singular, poate recomanda pe cineva pentru o functie sau o responsabilitate”. Avea perfecta dreptate.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...

Cluburile participante în noul format al Champions League vor primi și mai mulți bani. Anunțul UEFA

UEFA le-a transmis federaţiilor membre şi cluburilor modul detaliat în care vor fi repartizaţi banii în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, care se va...
Ultima oră
Pe aceeași temă