10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportBoc contesta comisia prezidata de Voiculescu

Boc contesta comisia prezidata de Voiculescu

Partidul Democrat va depune, astazi, la Curtea Constitutionala, o sesizare referitoare la neconstitutionalitatea articolelor care privesc infiintarea unei comisii de ancheta pentru presedintele Romaniei, din Regulamentul sedintelor comune ale Camerelor Parlamentului, a anuntat, ieri, presedintele PD, Emil Boc.

Boc a declarat ca PD a ramas constant si a atacat de fiecare data "devierile de la Constitutie", ca si atunci cand a sesizat Curtea Constitutionala privind o serie de articole din Legea referendumului, "care nu aveau nimic in comun cu functionarea statului de drept si democratiei, ci cu atacul direct la presedintele Romaniei".

"In democratie respectam institutiile statului si acele persoane care au fost alese in mod direct", a subliniat presedintele PD. Emil Boc a spus ca, potrivit Constitutiei, presedintele tarii poate fi suspendat, insa nu poate fi chemat in fata unei comisii de ancheta sa dea socoteala fata de faptele care i se imputa. Potrivit liderului PD, articolul 95 din legea fundamentala prevede in mod clar ca presedintele poate sa dea raspunsuri Parlamentului, si nu unei comisii.

Pe de alta parte, dupa cum a sustinut liderul PD, constituirea Comisiei de ancheta privind suspendarea din functie a sefului statului este nu doar neconstitutionala, ci si imorala.  Emil Boc a afirmat ca aceasta comisie este imorala prin faptul ca are in componenta sa persoane care s-au 'antepronuntat' in privinta suspendarii presedintelui.

In opinia liderului PD, infiintarea acestei comisii demonstreaza 'divortul' intre agenda unor politicieni "care vor sa se vada la televizor in fiecare zi" si cea a cetateanului.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....
Ultima oră
Pe aceeași temă