11.3 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSportBoc: PSD si PNL se santajeaza reciproc

Boc: PSD si PNL se santajeaza reciproc

Partidul Social Democrat (PSD) ii santajeaza pe liberali pentru a obtine resurse, in timp ce Partidul National Liberal (PNL) ii santajeaza pe social-democrati cu declaratii privind amanarea majorarii pensiilor, considera presedintele Partidului Democrat (PD), Emil Boc, care sustine totodata ca PNL si PSD creeaza mesaje menite sa ingrijoreze opinia publica.

Potrivit unui comunicat remis joi agentiei Rompres, liderul democrat a constatat ca anuntata intentie a PSD de a introduce o motiune de cenzura a declansat un santaj reciproc intre social-democrati si liberali.

"In vreme ce PSD santajeaza Guvernul cu introducerea unei motiuni de cenzura in scopul de a obtine, in preajma alegerilor, resurse pentru partid, PNL santajeaza PSD prin afirmatii publice aberante referitoare la amanarea majorarii pensiilor", a sustinut Emil Boc.

In opinia democratilor, nicio formatiune politica si niciun guvern nu poate refuza aplicarea si respectarea legii pentru majorarea punctului de pensie prin legea bugetului de stat pe 2008.

"Partidul Democrat dezavueaza modul in care alianta netransparenta dintre PNL si PSD creeaza mesaje menite sa ingrijoreze opinia publica, in timp ce singura preocupare a celor doua formatiuni este, pentru PNL, mentinerea la putere, iar pentru PSD, obtinerea de avantaje oferite de putere. Prin acest santaj, in care sunt folosite categoriile sociale defavorizate doar pentru impartirea puterii, asistam la cea mai grava degradare a climatului politic din Romania de dupa 1989", a declarat presedintele PD.

Conducerea PSD si-a anuntat intentia de a depune, pana la 10 septembrie, o motiune de cenzura, considerand ca actualul Executiv nu are capacitatea de a mai guverna.

Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian, ministru al Economiei si Finantelor, a declarat ca motiunea de cenzura anuntata de PSD se indreapta tot impotriva social-democratilor.

"Prin aceasta motiune PSD isi contrazice practic sustinerea data in Parlament la legea privind cresterea pensiilor, pentru ca un nou guvern, care va fi votat in octombrie, nu va putea in niciun caz sa depuna pana la 10 octombrie proiectul legii bugetului, decat daca imi cere mie proiectul si eu i-l dau; ori daca nu, are nevoie de cateva luni pentru a-si adopta programul de guvernare. Vreau sa vad cum va putea PSD sa explice celor 4 milioane de pensionari ca pensiile nu vor creste de la 1 ianuarie cu 40%", a afirmat Varujan Vosganian.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Emirates și Flydubai își reiau operațiunile după inundațiile din Dubai

Emirates și compania aeriană Flydubai au restabilit operațiunile normale după ce ploile abundente au provocat inundații grave în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei...

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă