21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportBăsescu le-a promis palestinienilor căsătoriţi cu românce simplificarea obţinerii cetăţeniei

Băsescu le-a promis palestinienilor căsătoriţi cu românce simplificarea obţinerii cetăţeniei

Preşedintele Traian Băsescu le-a promis, marţi, românilor din Teritoriile Palestiniene, dar şi palestinienilor ce sunt căsătoriţi cu cetăţeni români, că va discuta cu ministrul Justiţiei pentru a găsi modalităţi de a simplifica procedura de obţinere a cetăţeniei române.

La întâlnirea şefului statului cu românii din Palestina, o mulţime de localnici, căsătoriţi cu românce şi ai căror copii au cetăţenie română s-au plâns că le este foarte dificil să primească cetăţenia ţării noastre.

Traian Băsescu le-a spus palestinienilor că a mai auzit astfel de plângeri şi că va încerca, alături de celelalte autorităţi, să găsească o soluţie pentru aceste probleme.

Preşedintele le-a spus palestinienilor că au şanse să trăiască într-o ţară sigură, după terminarea negocierilor israeliano-palestiniene.

“Nimic nu poate înlocui pacea. Vă pot spune că aveţi şanse să trăiţi într-o ţară sigură, după terminarea negocierilor israeliano-palestiniene, care sperăm să se termine spre sfârşitul anului, chiar dacă acum se discută doar principiile, şi apoi un tratat de pace”, a spus şeful statului.

“Am sentimentul că de data aceasta vor reuşi”, amintind de ajutorul Statelor Unite în procesul de negociere.

Citeşte şi: Băsescu, sprijin discret pentru Israel, la Tel Aviv

Traian Băsescu a arătat că în întreaga regiune sunt probleme, situaţia din Egipt este instabilă, cea din Siria la fel. “Nu se simte deloc bine nici Irak, în Iran sunt uşoare semne de revenire la normal şi nu mai vorbim de Libia, care deşi mai departe, are influenţe în regiune, nu se simte bine deloc”, a spus el.

“E important ca aceste negocieri să se termine cu bine, ar fi tonul pe care cele două state l-ar da pentru restabilirea păcii în regiune”, a precizat Băsescu.

Preşedintele a mai arătat că România este interesată de această situaţie din zonă, pentru că e o zonă apropiată şi în care locuiesc mulţi români: “Ne interesează pentru că cei care au păstrat şi cetăţenia română au dreptul de a fi apăraţi de statul român, ceea ce ne obligă la a ne implica”.

“Ştiu că aveţi probleme aici, am încercat prin ridicarea nivelului de reprezentare în Palestina să vă dăm mai mult confort”, a spus Traian Băsescu, el precizând că ştie despre problemele cu legalizarea actelor.

Citeşte şi: Elan Schwartzenberg ar fi venit să-l întâlnească pe Traian Băsescu, în Israel- SURSE

“În februarie va avea loc sub conducerea MAE a celor două ţări o comisie mixtă, se va încerca creşterea asistenţei, mai multe burse pentru tinerii palestinieni şi ceea ce vom putea vom face cu gândul şi la dumneavoastră, nu numai la relaţia cu Palestina”, a precizat Băsescu.

Preşedintele a amintit situaţia românilor din Gaza, adăugând că s-a discutat despre acest lucru şi va încerca să rezolve situaţia acestora.

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns, marţi, la Ramallah, unde a fost primit de preşedintele Mahmoud Abbas. La întâlnirea cu preşedintele Palestinei, Băsescu a spus: “Nice to see you. Long time no see”.

După această întâlnire, preşedintele a avut în program întâlnirea cu comunităţile românilor din Teritoriile Palestiniene şi Israel. Preşedintele Traian Băsescu a depus o coroană de flori la Mausoleul fostului preşedinte Yasser Arafat.

Gabriel Bejan
Gabriel Bejanhttp://gabriel-bejan
Gabriel Bejan, sef departament Investigatii
Cele mai citite

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă