25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportBăsescu: Următorul proiect de ţară al României, unirea cu Basarabia

Băsescu: Următorul proiect de ţară al României, unirea cu Basarabia

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la TVR 1, că unirea Moldovei cu România se va întâmpla deoarece ”sângele apă nu se face”.

”Un popor, când are ocazia să fie împrenă, nu va renunţa. Nu mizez pe oameni politici, toată acţiunea mea legată de Republica Moldova a fost legată de ideea că poate ne vom uni, ştiu că nu e momentul acum, dar (…) acest lucru se va întâmpla, pentru că sângele apă nu se face”, a spus preşedintele la TVR 1.

Băsescu a susţinut că ”aderarea Ucrainei se joacă până în ultima clipă”. Dacă ţara est europeană nu va adera, atunci va apărea ”un pericol” pentru Moldova, dar şi pentru România.

”Este în interesul nostru naţional ca Ucraina să avanseze spre Uniunea Europeană. (…) Rusia nu trebuie condamnată, ştim toţi care este politica Rusiei, de a-şi impune supremaţia în spaţiul ex-sovietic. Federaţia Rusă fără Ucraina nu este la fel de puternică”, a spus Băsescu.

”În condiţiile în care Ucraina face pasul înapoi, România va trebui să continue susţinerea Moldovei şi chiar să o intensifice. Următorul proiect de ţară pentru România este: Vrem să ne întregim ţara”, a mai spus preşedintele.
Cele mai citite

Tu cum îți crești șansele de câștig la păcănele? TOP 5 sfaturi pentru a NU te baza doar pe noroc!

Lumina orbitoare a reflectoarelor, sunetul amețitor al clopoțeilor și senzația inimii care pulsează odată cu rotirea tamburului. Păcănelele online reușesc să ne captiveze cu...

Cum să îți păstrezi sănătatea ochilor printr-un consult optometric regulat

Sănătatea ochilor este esențială pentru o viață de calitate. În acest sens, un consult optometric regulat poate juca un rol crucial. Află de ce...

Ce este foliculita, cum o tratăm și cum o putem preveni

Ce este foliculita? Foliculita este o afecțiune comună, în general benignă, a pielii în care foliculul de păr devine infectat/inflamat și formează o pustulă...
Ultima oră
Pe aceeași temă