15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportBăsescu: Regret că românii de peste Prut nu sunt în UE

Băsescu: Regret că românii de peste Prut nu sunt în UE

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Chişinău, că procesul de integrare în Uniunea Europeană este unul îndelungat şi că Summitul de la Vilnius a reprezentat un eveniment esenţial în parcursul de integrare.

”Republica Moldova va reuşi cu sau fără sprijinul României să se integreze în UE, pentru că ăşi doreşte acest lucru. Am avut, în suflet, un regret că am fi putut face mai mult. Faptul că românii erau în uniune, iar românii de cealaltă parte a Prutului nu erau, acum am pornit pe acest drum, vă urez succes”, a declarat Băsescu.

De asemenea, preşedintele a mulţumit oficialilor moldoveni pentru că au realizat demersurile necesare pentru a facilita integrarea Republicii Moldova în UE.

Preşedintele Traian Băsescu se află, vineri, într-o vizită la Chişinău, pentru a avea o discuţie cu preşedintele Republicii Moldova. Preşedintele va participa şi la recepţia organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României de Ambasada de la Chişinău.

Citeşte şi: Băsescu: Următorul proiect de ţară al României, unirea cu Basarabia

“Trec şi pe la Chişinău, pentru o discuţie cu preşedintele Republicii Moldova. Facem o escală la Chişinău, înainte de Bucureşti. Astăzi, Ambasada României de la Chişinău organizează sărbătorirea Zilei Naţionale, vor fi peste o mie de invitaţi. Şi e o bună oportunitate să mergem să îi felicităm pe moldoveni la ei acasă şi să le spunem că îi aşteptăm cu drag în Uniunea Europeană, dar nu îi aşteptăm pasiv, îi ajutăm atât cât putem, ca să avanseze pe acest drum”, a spus Băsescu, în conferinţa de presă organizată la finalul summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius.

Republica Moldova a parafat vineri, cu ocazia summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius, acordul de asociere cu Uniunea Europeană.

Citeşte şi: Ponta: Băsescu vorbeşte de unire după ce a ciocnit cu Voronin

Administraţia Prezidenţială a transmis vineri şi programul vizitei de lucru a preşedintelui Traian Băsescu în Republica Moldova.

Astfel, în jurul orei 16.30, la Aeroportul Internaţional Chişinău, şeful statului urmează să susţină o declaraţie de presă comună cu omologul moldovean, Nicolae Timofti, iar, de la ora 17.20, la Condriţa, la reşedinţa prezidenţială, sunt programate convorbiri tête-à-tête cu preşedintele R.Moldova.

În jurul ora 18.15, la Hotelul Leogrand din Chişinău, şeful statului are programată participarea la recepţia oferită de Ambasada României în Republica Moldova cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Cele mai citite

Comisia Europeană a simplificat regulile în vamă pentru mărfurile de import, analiză Ey

Prețul efectiv plătit sau de plătit pentru mărfurile de import (valoarea de tranzacție) este unul din elementele de taxare care poate genera probleme complexe...

UE a decis noi sancțiuni împotriva industriei de armament a Iranului

Uniunea Europeană(UE) a decis miercuri să impună noi sancţiuni împotriva Iranului, ce vizează producătorii de drone şi rachete după atacul asupra Israelului, liderii europeni...

Acumularea de gaze este o cauză posibilă a exploziei de la blocul din Craiova

Acumularea gaze este posibila cauză a exploziei produse miercuri seară la un bloc din Craiova, în urma căreia o persoană a murit și trei...
Ultima oră
Pe aceeași temă