Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Băsescu: Legile serviciilor secrete trebuie modificate

Președintele Traian Băsescu a declarat că este nevoie de o dezbatere pe tema serviciilor secrete în societatea românească.

Share

Andra Dumitru 0 comentarii

Actualizat: 31.10.2014 - 21:50

Președintele Traian Băsescu a declarat că este nevoie de o dezbatere pe tema serviciilor secrete în societatea românească și de modificarea legilor de funcționare. 

”Dezbateri despre serviciile secrete sunt în toate ţările democratice. Când văd lachei la TV care spun 'Vai, cum am lovit noi în securitatea naţională...' Sunt o preocupare a societăţii în orice stat democratic, o veghe continuă pentru că sunt deţinătorii unor informaţii extrem de sensibile cu care pot face orice”, a afirmat Traian Băsescu la Realitatea TV.

Șeful statului a considerat că este o obligație ca înainte de terminarea mandatului său să lanseze dezbaterea pe această temă.

”Dacă eu nu lansam subiectul înainte de a termina mandatul, că sunt lucruri de făcut în ceea ce priveşte controlul asupra servicilor de informaţii, şi nu numai cele două, aceste dezbateri trebuie să existe în societate ca să crească încrederea, şi nu teama de ele. La 25 de ani de la Revoluţie dacă nu suntem pregătiţi... Ai noştri nici nu ştiu, nici n-au chef să controleze serviciile. E ori o dependenţă, ori o naivitate, ori un partiotism prost înţeles. Patriotismul e să fim prietenii serviciilor, şi nu înspăimântaţi de servicii. Am fost înspăimântaţi de fosta Securitate. Eu recunosc că am avut o încredere totală în neimplicarea serviciilor în cei 10 ani, iar faptul că a apărut cazul Meleşcanu în tandem cu premierul, această supraveghere de la Paris mi-au zdruncinat puţin încrederea”, a precizat Băsescu.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...