13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportBasescu, invitat la Odorheiu Secuiesc

Basescu, invitat la Odorheiu Secuiesc

Liderul Uniunii Civice Maghiare (UCM), primarul municipiului Odorheiu Secuiesc, Szasz Jeno, l-a invitat pe presedintele Basescu sa participe la manifestatiile organizate la Odorhei. In cadrul unei intalniri desfasurate la Palatul Cotroceni, care a durat doua ore, primarul municipiului Odorheiu Secuiesc a prezentat sefului statului o informare despre situatia comunitatii maghiare, precizand ca prezenta presedintelui la manifestari ar da o siguranta in plus privind ordinea si linistea publica din localitate. Szasz Jeno a apreciat deschiderea catre dialog manifestata de presedinte, aratand ca este “primul presedinte care vrea sa obtina informatii in mod obiectiv despre maghiarii din Romania. “Aceasta discutie este inceputul unui drum prin care noi vrem sa dialogam direct cu institutiile statului, fara intermediari ca UDMR”, a afirmat Szasz Jeno, precizand ca in cadrul discutiei nu s-a intrat “in detalii” legate de autonomia teritoriala si culturala. “Romania de astazi nu este cea de acum 16 ani, tara nu mai este condusa de Iliescu care folosea mineri pentru mentinerea ordinii si am convingerea ca o tara aflata in antreul UE se va comporta ca atare,” a spus Jeno. Presedintele Basescu a discutat in urma cu doua zile despre manifestarile ce urmeaza a avea loc pe 15 martie la Odorheiu Secuiesc cu premierul Tariceanu, ministrul Administratiei si Internelor Vasile Blaga, ministrul Justitiei Monica Macovei si cu sefii serviciilor secrete.
Seful statului a lansat la inceputul saptamanii un apel catre liderii secuilor, solicitandu-le sa nu adopte un document anticonstitutional si asigurand ca statul roman va actiona prin mijloace legale ca integritatea teritoriala sa nu fie stirbita. Presedintele Basescu nu precizase pana la ora inchiderii editiei ce raspuns i-a dat lui Szasz Jeno.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă