11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportBăsescu: După alegerile din R. Moldova fac vizită de rămas bun şi...

Băsescu: După alegerile din R. Moldova fac vizită de rămas bun şi voi cere cu acest prilej cetăţenia

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, miercuri, într-un interviu acordat postului naţional de televiziune Moldova 1, că după alegerile parlamentare din Republica Moldova va face o vizită de rămas bun la Chişinău, ocazie cu care va cere şi cetăţenia, informează Mediafax.

"Am vorbit cu preşedintele Timofti zilele trecute pe această temă şi am stabilit că, după alegerile din Republica Moldova, voi face o vizită, ocazie cu care este şi vizita de rămas bun, şi voi depune cererea pentru dobândirea cetăţeniei Republicii Moldova", a spus Traian Băsescu.

Preşedintele Băsescu a mărturisit că are un mare suport în a obţine cetăţenia Republicii Moldova în basarabeanul Eugen Tomac, care conduce campania electorală a candidatului PMP, Elena Udrea, şi care îl întreabă mereu: "Domnule preşedinte, nu îţi uitat de acea cerere?".

"Nu am uitat, şi cu certitudine ar fi pentru mine o mare onoare să primesc cetăţenia Republicii Moldova", a continuat Băsescu.

Întrebat dacă această iniţiativă este un simbol sau mai mult, Traian Băsescu a răspuns: "Un simbol şi atât. Un gest simbolic, dacă autorităţile din Republica Moldova vor dori să o facă, pentru că eu pot să cer, dar trebuie să mi-o şi aprobe cineva, cetăţenia".

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă