12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportBăsescu: Blejnar apare în dosare DNA generate de rapoarte ANAF, dacă apare...

Băsescu: Blejnar apare în dosare DNA generate de rapoarte ANAF, dacă apare şi ca suspect nu ştiu

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat marţi că are încredere în ANAF, dar “e altă socoteală” cu şeful acestei instituţii, Sorin Blejnar, ale cărui prezenţe la DNA şi în dosare de corupţie pot fi însă explicate prin faptul că raportele Agenţiei, semnate de el, generează achetele anti-corupţie, informează NewsIn.

“În ANAF am încredere. Nu discutăm de şeful instituţiei, e altă socoteală. (…) (E un personaj controversat – n.r.) şi controversele pot veni din două zone: ori din propriile erori, ori din dorinţa celor care au probleme cu ANAF de a-l discredita”, a precizat Băsescu poziţia sa, adăugând că nu are “încă” nicio probă nici într-o direcţie, nici în alta.

Preşedintele a negat categoric că ar fi avut orice fel de discuţie cu şeful ANAF. “Să mă ierte Dumnezeu, de la Blejnar până la mine e ministrul de Finanţe, e premierul“, a răspuns zâmbind Traian Băsescu.

În ceea ce priveşte faptul că Sorin Blejnar apare în multe dosare de corupţie, şeful statului a spus că acest lucru este normal şi s-a mirat ironic de ce şeful ANAF “nu are un birou la DNA”, pentru că toate rapoartele instituţiei pe care o conduce pleacă sub semnătura sa şi pe urmă trebuie să explice fapte organelor de anchetă sau chiar să se ducă în calitate de martor.

“El e în multe dosare, dar multe sunt generate de instituţie. O fi şi în unele suspect, nu ştiu încă, nu am la cunoştinţă aşa ceva. Dacă era vorba de un ministru era altceva”, a spus preşedintele, completând că Blejnar este în subordinea ministrului de Finanţe şi a premierului şi “are cine se îngriji de soarta sa”.

Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă