Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Avocatul lui Iliescu - acuzatorul ziaristilor

La sfarsitul saptamanii trecute legea privind dreptul la rectificare si dreptul la replica, initiata in anul 2002 de pesedistul Ioan Mircea Pascu, a fost readusa subit in actualitate. Chiar si initiatorul a fost surprins de "nastrusnica" ...

Share

Rl online 0 comentarii

22.06.2005 - 00:00
La sfarsitul saptamanii trecute legea privind dreptul la rectificare si dreptul la replica, initiata in anul 2002 de pesedistul Ioan Mircea Pascu, a fost readusa subit in actualitate. Chiar si initiatorul a fost surprins de "nastrusnica" revenire. S-a pus intrebarea: cine are interesul ca o astfel de lege, care ingradeste clar libertate de expresie, sa fie adoptata. Raspunsul pare sa fie unul simplu: senatorul PSD Antonie Iorgovan, poreclit si "avocatul hotilor", proaspat aparator al lui Ion Iliescu. Iorgovan este cel care in sedinta Biroului Permanent al Senatului de miercurea trecuta a cerut constituirea unei comisii de mediere pentru aceasta lege in vederea adoptarii ei. Se vede treaba ca amenzile intre 25 si 100 de milioane prevazute de lege pentru nepublicarea drepturilor la replica sunt foarte dorite de Iorgovan.
In timpul sedintei el a facut chiar lobby pentru adoptarea actului normativ catalogandu-l drept o "lege buna" caci "uite ce se intampla in presa!". Ziaristii tocmai relatau pe larg despre punerea sub invinuire a clientului sau Ion Iliescu. O noua dovada de logica pesedista: daca presa nu-i cu tine, atunci trebuie sa taca! Astfel intra stimabilul Iorgovan, alaturi de colegul sau Adrian Nastase si multi altii, in clubul celor care viseaza la subordonarea presei. Trebuie spus ca Iorgovan nu a atacat problema frontal. Potrivit unor surse parlamentare, el a adus in discutie toate proiectele de lege care au ramas de adoptat din legislatura trecuta fara sa faca in prima instanta vreo referire concreta. "Trebuie sa lichidam toate restantele", a spus curajosul Iorgovan dupa care, ca din intamplare, si-a amintit de defuncta lege a lui Pascu si a cerut "reanimarea" ei. Punerea la pastrare a legii in 2002 s-a facut in urma unor puternice presiuni atat din tara, cat si din strainatate. Un rol important l-a avut Asociatia Mondiala a Ziaristilor, care i-a adresat o scrisoare deschisa premierului de atunci Adrian Nastase in care isi exprima ingrijorarea fata de potentiala adoptare a unei astfel de legi.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...