Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Avocatii si notarii, obligati sa informeze despre spalarea banilor

Avocatii, notarii precum si alte persoane care exercita profesii legale independente prin care acorda asistenta pentru incheierea de contracte diverse sunt obligati sa sesizeze autoritatile daca au suspiciuni ca prin respectiva operatiune se ...

Share

Rl online 0 comentarii

03.06.2005 - 00:00
Avocatii, notarii precum si alte persoane care exercita profesii legale independente prin care acorda asistenta pentru incheierea de contracte diverse sunt obligati sa sesizeze autoritatile daca au suspiciuni ca prin respectiva operatiune se incearca spalarea de bani. Masura face parte din noul proiect de lege privind prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, adoptat ieri de Senat. De asemenea, orice salariat care isi banuieste seful de spalare de bani are obligatia de a anunta autoritatile. Principalul obiectiv al legii priveste sanctionarea celor care spala bani pentru finantarea actelor de terorism. In acest sens, si bancile trebuie sa raporteze Autoritatii eventuale tranzactii financiare care nasc suspiciuni privind spalarea banilor, care s-ar putea indrepta catre finantarea actelor de terorism. De asemenea, "informari" vor trebui sa faca si fondurile de investitii, societatile de investitii, fondurile de pensii precum si alte institutii financiare. In alta ordine de idei, si Autoritatea Nationala a Vamilor are obligatia de a anunta Autoritatea pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor atunci cand depisteaza persoane care vor sa treaca granita si au asupra lor peste 10.000 euro. Noua lege mai prevede faptul ca in cazul infractiunilor de acest gen secretul bancar si cel profesional pot fi ignorate de catre organele de control. Cand sunt "indicii temeinice" cu privire la incalcarea legii, autoritatile pot pune sub supraveghere conturile bancare si conturile asimilate acestora, pot intercepta si inregistra comunicatiile si pot avea acces la sistemele informatice folosite de cel vizat. Aceasta masura poate fi dispusa pentru 30 de zile.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...