13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportAutosuspendarea!

Autosuspendarea!

Ion Iliescu se pregateste, se spune, sa ceara saptamana viitoare, intr-o conferinta de presa, suspendarea colectiva din functii a tuturor liderilor PSD care, in perioada guvernarii, au fost implicati in scandaluri de coruptie sau de imagine. Pentru a-i da lui Iliescu o mana de ajutor, ii sugeram sa ia “la mana” listele nominale ale conducerii partidului, listele nominale cu parlamentarii PSD, sefii de organizatii, consilierii judeteni si locali, primarii, sa faca revista presei pe ultimii ani si sa vada daca ar mai putea ramane vreunul in functie, conform criteriului de imagine negativa declarat ca unitate de masura.

Doar 4 din 30
Astfel, ar ajunge la concluzia ca din 30 de membri ai Biroului Permanent National numai patru nu au fost personaje centrale in scandaluri de coruptie – Corina Cretu, Titus Corlatean, Eugenia Gogja si Cristian Diaconescu. Plus Adrian Severin, care nu poate fi acuzat decat ca risipeste banii Camerei Deputatilor cu nemumaratele sale plecari in strainatate.
Ion Iliescu ar trebui sa inceapa “purificarea” PSD cu el insusi. Iliescu este, incontestabil, un factor de imagine negativa pentru PSD (si chiar si pentru Romania). Revolutia, mineriadele, proprietatea ca moft si chiar falsul mit al “saracului si cinstitului” ar fi trebuit sa-l trimita de mult la pensie pe ultimul Tatuk comunist din estul Europei. Saracul si cinstitul Iliescu nu a plecat de la putere in '96 inainte de a ordona o hotarare de guvern care i-a permis sa-si cumpere la un pret de nimic vila din Primaverii. Ca sa nu mai spunem de complicitatea nemijlocita de care Iliescu se face vinovat fata de toate hotiile si afacerile murdare ale guvernarii PSD, pe care le stia si pe care le-a tolerat, incurajandu-le prin nepasare. Se adauga cu succes semnarea gratierii lui Cozma.
Adrian Nastase, deja autosuspendat, implicat in cel putin jumatate din scandalurile cu iz de coruptie care au fost legate de numele PSD. Averea sa, despre care legenda spune ca ar atinge miliardul de euro, incepe sa iasa la iveala, odata cu o intreaga retea de interpusi si inginerii financiare.
Mircea Geoana si-a trecut intreaga avere pe numele soacrei sale, deja celebra, Margareta Costea, care, la o varsta venerabila, face afaceri imobiliare de milioane, agonisind, din pensie probabil, un numar impresionant de vile si terenuri. Poate ca Geoana este suficient de sarac pentru a fi liderul unui partid de stanga, dar Margareta Costea este suspect de bogata pentru a fi soacra presedintelui unui partid social-democrat. Soacra se afla pe rolul instantei. El mai trebuie sa explice provenienta a 200.000 de dolari din averea personala.
Miron Mitrea, fostul ministru al Transporturilor, s-a remarcat in presa datorita afacerilor fostului secretar general al ministerului sau, mana sa dreapta, Mihai Necolaiciuc, actualmente dat in urmarire prin Interpol, deoarece a fugit din tara. De asemenea, la PNA exista un dosar in care Mitrea era acuzat ca a primit spaga o barca, ulterior iesind la iveala si anumite acuzatii in presa legate de utilizarea banilor publici pentru transformarea bazelor de protocol ale ministerului in hoteluri de lux pentru demnitari.
Valer Dorneanu, fostul presedinte al Camerei Deputatilor, nu a putut explica modul in care a dobandit un teren si o casa de vacanta.
Dan Nica, fostul ministru al Comunicatiilor, supranumit “stapanul calculatoarelor”, dar si al contractelor publice alocate pentru achizitionarea de tehnologie avansata unor firme acuzate in presa a fi facand parte din clientela politica a PSD.
Mihai Tanasescu, fostul ministru al Finantelor, a fost acuzat, printre altele, de trafic de influenta, scriind in presa vremii ca a dat telefoane subordonatilor de la Fisc sa scuteasca de datoriile la buget anumite posturi TV afiliate politic la PSD.
Ioan Mircea Pascu, fostul ministru al Apararii, acuzat ca a acordat in mod suspect contracte publice de achizitii pentru dotarea Armatei si pentru cumpararea de echipamente de inalta tehnologie.
Ioan Rus, fostul ministru al Internelor si Administratiei, implicat in scandalul EADS.
Rovana Plumb, o mama grijulie care si-a cocotat fiul de 20 de ani pe postul de presedinte al “Gerovital”, sustinand ca fiul sau munceste de mic. Are o avere impresionanta.
Dan Mircea Popescu a fost in acelasi timp si senator, si vicepresedinte la Eximbank, primind derogare de la incompatibilitatea prevazuta de lege pe motiv ca era PSD la putere.
Ilie Sarbu si-a cumparat o vila de la RAPPS evaluata la 1 milion de euro cu doar 200.000 de euro, printr-o smecherie legislativa, trecand vila de la LOCATO la RAPPS si apoi la o fundatie.
Constantin Contac, presedintele PSD Botosani, a fost cercetat de politie pentru fals in declaratii la cererea Parchetului deoarece nu si-a trecut in declaratia de avere toate veniturile din 2004, fiind vorba de 318 milioane de lei, cam 10% din veniturile sale.
Gheorghe Nechita, primarul Iasiului, acuzat de Corpul de Control al prim-ministrului ca a acordat ilegal un contract public pentru achizitionarea de autobuze pentru municipiu, fiind descoperite firme-suveica si o afacere de 100 de milioane de euro.
Liviu Dragnea, presedintele Consiliului Judetean Teleorman, fost prefect, acuzat ca a acordat ilegal contracte publice si a fost implicat intr-un scandal legat de afaceri cu ingrasaminte.
Viorel Hrebenciuc. In ceea ce-l priveste pe acesta, este aproape redundant sa pomenim nenumaratele scandaluri in care a fost implicat, inca de pe vremea cand era secretar general al Guvernului Vacaroiu.
Constantin Nicolescu, presedintele Consiliului Judetean Arges, suspectat a fi fost ofiter de Securitate, a musamalizat zeci de facturi ale unor pesedisti locali sau de la Bucuresti, care foloseau pentru distractia personala vila Florica, care a apartinut familiei Bratianu.
Nicolae Vacaroiu, presedintele Senatului, implicat in scandalul BRS.
Gheorghe Bunea Stancu, presedintele Consiliului Judetean Braila, acuzat ca, datorita functiei din PSD, a primit in concesiune o bucata din Portul Braila prin firma sa Hercules, cu ajutorul primarului pesedist. In urma scandalului, Consiliul Local a pierdut administrarea portului.
Ion Calin, presedintele PSD Dolj. S-a scris despre el ca a fost ofiter de Securitate, implicat in nenumarate scandaluri de coruptie pe plan local, afaceri dubioase cu arabi, dandu-i unui om de afaceri arab in concesiune toate parcarile din Craiova.
Victor Ponta, acuzat ca in vremea in care era procuror a musamalizat niste dosare ale lui Adrian Nastase, care avea sa devina seful sau la Guvern, unde Ponta a fost numit sef al Corpului de Control.
Tiberiu Marc, presedintele PSD Salaj, fost prefect, implicat intr-un scandal in care a fost acuzat ca a fost ofiter de Securitate, insusi Octav Cozmanca facand o investigatie interna de partid in legatura cu trecutul securist al acestuia.
Victor Vaida, presedintele PSD Hunedoara. Sub semnatura lui, pesedistii au pus in practica operatiunea celebra de fraudare a alegerilor, “Operatiunea Autobuzul”.
Gabriel Oprea, fostul prefect al Capitalei, apropiat al lui Adrian Nastase, implicat in scandalul Omar Hayssam, sirianul fiindu-i partener de afaceri.
Ovidiu Natea, fost secretar de stat la Ministerul Agriculturii, fost prefect, implicat in dosarul “Insula Mare a Brailei”.
Trecand la membrii Comitetului Executiv al PSD, lista “neagra” continua, evident.
Constantin Nita, presedintele PSD Brasov, a fost anchetat de Politie pentru spalare de bani, fiind implicat in afaceri cu mafia italiana.
Ion Vasile, presedintele PSD Buzau, partener de afaceri cu Omar Hayssam.
Marian Oprisan, presedintele PSD Vrancea, cercetat de DNA pentru trafic de influenta si deturnare de fonduri.
Radu Mazare, presedintele PSD Constanta, cercetat de DNA pentru trafic de influenta, deturnare de fonduri.
Gavril Marza, presedinte PSD Suceava, a obtinut in mod dubios finantari europene, in urma scandalului fiind declansata o ancheta a oficialilor europeni.
Trifon Belacurencu, presedintele PSD Tulcea, cunoscut partener de afaceri al lui Alexandru Bittner, implicat in scandaluri legate de concesionari de terenuri in Delta. A favorizat firmele PSD din zona pentru a primi contracte publice de aprovizionare a localitatilor pe timp de iarna.
Nu pot fi trecuti cu vederea Ovidiu Musetescu, si el trecut pe linie moarta, Serban Mihailescu – despre invartelile caruia au curs rauri de cerneala – sau cei aflati deja in atentia DNA, pesedisti de rangul doi, ca fostul ministru Petre Daea (var al Danei Nastase), aflat in faza premergatoare cercetarii penale la DNA, pentru privatizari frauduloase.

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...
Ultima oră
Pe aceeași temă