Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Aurel Nechita, găsit în incompatibilitate şi-a dat demisia din funcţia de decan

Deputatul PSD Aurel Nechita şi-a dat demisia din funcţia de decan al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi, a declarat, marţi, prodecanul unităţii de învăţământ ...

Share

Rl online 0 comentarii

12.02.2013 - 17:23

Deputatul PSD Aurel Nechita şi-a dat demisia din funcţia de decan al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi, a declarat, marţi, prodecanul unităţii de învăţământ gălăţene, Costinela Georgescu, citată de Mediafax.

Prodecanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Galaţi, Costinela Georgescu, a declarat că, iniţial, deputatul Aurel Nechita s-a autosuspendat din funcţia de decan în 7 ianuarie 2013, iar în 25 ianuarie a demisionat, fiind notificată în legătură cu aceste decizii şi Comisia Juridică din Camera Deputaţilor.

Ea a precizat că Nechita a renunţat şi la funcţia de preşedinte al Colegiului Medicilor în 4 ianuarie, iar în 1 ianuarie şi-a dat demisia din funcţia de director al Spitalului de Pediatrie "Sfântul Ioan".

Costinela Georgescu a mai spus că pentru ocuparea funcţiei de decan al Facultăţii de Medicină şi Farmacie va fi organizat un concurs în perioada următoare, până atunci interimatul fiind asigurat de către prodecan.

Aurel Nechita nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere în acest caz.

Instanţa supremă a stabilit, luni, că deputatul Aurel Nechita este incompatibil întrucât deţine atât funcţia de parlamentar, cât şi pe cea de decan al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi, ANI comunicând sentinţa Camerei Deputaţilor.

Potrivit ANI, în perioada 12 mai 2005 - 19 decembrie 2008, Aurel Nechita a exercitat, simultan, atât funcţia de deputat, cât şi pe cea de decan al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi, încălcând, astfel, prevederile articolului 84, alineatul 2 din Legea 161/2003.

Marţi, Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis să trimită la Comisia juridică raportul ANI în cazul incompatibilităţii deputatului PSD Aurel Nechita, cu termen de soluţionare de două săptămâni, a anunţat secretarul Camerei Niculae Mircovici.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, marţi, că situaţia deputatului PSD Aurel Nechita, declarat incompatibil de instanţa supremă, este "un caz un pic complicat", care "va fi un caz de manual pentru toată lumea".

Citește totul despre:

Comentarii

loading...