8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportAtenționare MAE privind condițiile meteo din Slovenia

Atenționare MAE privind condițiile meteo din Slovenia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) le-a transmis cetățenilor români care se află în Slovenia sau care au planuri de călătorie acolo că este în vigoare un cod galben de ninsoare și polei pentru zilele de sâmbătă şi duminică. 

Circulația rutieră pe autostrăzile slovene este deschisă, dar sunt posibile disfuncționalități, a subliniat MAE. 

Potrivit atenţionării de călătorie transmise de MAE, sunt prognozate furtuni de zăpadă în zonele montane înalte şi vânt puternic pe coasta Mării Adriatice.

Circulația rutieră pe autostrăzile slovene este deschisă, dar sunt posibile disfuncționalități și întârzieri în trafic. Se recomandă conducerea prudentă și respectarea semnelor și avertizărilor de trafic.

În perioada 15 noiembrie 2015 – 15 martie 2016 este obligatoriu ca autovehiculele care circulă pe teritoriul Sloveniei să fie echipate cu pneuri de iarnă.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor și transportatorilor să consulte pagina de Internet www.mae.ro, să se documenteze asupra condițiilor de călătorie şi de circulație pe principalele componente de infrastructură rutieră și feroviară din Slovenia, asupra restricțiilor existente, precum și cu privire la alertele emise de autoritățile slovene. Informații privind situația circulației rutiere în Slovenia pot fi obținute 24h/24 de la Centrul de informarehttp://www.promet.si, precum și la numerele de telefon 1970 (din Slovenia) și 00 386 151 88 518 (internațional).

MAE reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (disponibilă gratuit în "App Store" şi "Google Play"), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale.

Cele mai citite

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă