Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Atenționare MAE privind condițiile meteo din Slovenia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) le-a transmis cetățenilor români care se află în Slovenia sau care au planuri de călătorie acolo că este în vigoare un cod galben de ninsoare și polei pentru zilele de sâmbătă şi duminică.

Share

Andra Dolana 0 comentarii

Actualizat: 20.11.2015 - 23:17

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) le-a transmis cetățenilor români care se află în Slovenia sau care au planuri de călătorie acolo că este în vigoare un cod galben de ninsoare și polei pentru zilele de sâmbătă şi duminică. 

Circulația rutieră pe autostrăzile slovene este deschisă, dar sunt posibile disfuncționalități, a subliniat MAE. 

Potrivit atenţionării de călătorie transmise de MAE, sunt prognozate furtuni de zăpadă în zonele montane înalte şi vânt puternic pe coasta Mării Adriatice.

Circulația rutieră pe autostrăzile slovene este deschisă, dar sunt posibile disfuncționalități și întârzieri în trafic. Se recomandă conducerea prudentă și respectarea semnelor și avertizărilor de trafic.

În perioada 15 noiembrie 2015 - 15 martie 2016 este obligatoriu ca autovehiculele care circulă pe teritoriul Sloveniei să fie echipate cu pneuri de iarnă.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor și transportatorilor să consulte pagina de Internet www.mae.ro, să se documenteze asupra condițiilor de călătorie şi de circulație pe principalele componente de infrastructură rutieră și feroviară din Slovenia, asupra restricțiilor existente, precum și cu privire la alertele emise de autoritățile slovene. Informații privind situația circulației rutiere în Slovenia pot fi obținute 24h/24 de la Centrul de informarehttp://www.promet.si, precum și la numerele de telefon 1970 (din Slovenia) și 00 386 151 88 518 (internațional).

MAE reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (disponibilă gratuit în "App Store" şi "Google Play"), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale.

Citește totul despre:

Comentarii