Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

APEL PENTRU ROMANIA

Catre: Presedintele Romaniei Presedintele Senatului Presedintele Camerei Deputatilor Primul ministru al Romaniei Ministrul Justitiei Ministrul Educatiei si al Cercetarii Presedintele Consiliului Suprem al ...

Share

Rl online 0 comentarii

20.06.2005 - 00:00
Catre:
Presedintele Romaniei
Presedintele Senatului
Presedintele Camerei Deputatilor
Primul ministru al Romaniei
Ministrul Justitiei
Ministrul Educatiei si al Cercetarii
Presedintele Consiliului Suprem al Magistraturii
Presedintele Consiliului Legislativ
Presedintele Inaltei Curti de Casatie si JustitieRomania a fost singura tara in care inlaturarea regimului comunist s-a facut cu varsare de sange; de aceea Romania trebuie sa inceapa Procesul Comunismului cel putin acum, dupa 15 ani de la revolutie.

In acest sens, solicitam:

1. Declararea crimelor si abuzurilor regimului comunist - in baza dovezilor existente - ca fiind crime impotriva omenirii si, in consecinta, imprescriptibile juridic.
2. Anularea pe cale legislativa a sentintelor de condamnare politica emise de justitia comunista, dupa principiile luptei de clasa, intre anii 1945-1989.
3. Prezentarea de catre presedintele Romaniei, in fata Camerelor reunite ale Parlamentului, si adoptarea de catre acestea a unei declaratii de condamnare a comunismului ca fiind ilegitim si criminal.
4. Adoptarea Legii lustratiei, in spiritul punctului 8 al Proclamatiei de la Timisoara.
5. Finalizarea cercetarilor in dosarele represiunii revoltei muncitorilor de la Brasov din 1987, ale Revolutiei din Decembrie 1989, ale evenimentelor de la Targu Mures din martie 1990, ale mineriadelor (1990, 1991, 1999), precum si ale celor care privesc modul in care s-a reconsolidat oligarhia securisto-comunista in Romania.
6. Accelerarea si radicalizarea luptei impotriva coruptiei, verificarea corectitudinii privatizarilor facute de oligarhia securisto-comunista, care a acaparat fraudulos puterea economica in Romania.
7. Deschiderea arhivelor, predarea integrala a arhivelor Securitatii si a altor servicii secrete comuniste catre CNSAS.
8. Prezentarea adevarului referitor la perioada comunista si postcomunista in manualele si cursurile universitare de istorie.
Chemam cetatenii Romaniei, mass-media si organizatiile societatii civile sa se solidarizeze in jurul acestui apel.

Bucuresti, 14 iunie 2005

Grupul pentru Dialog Social, Alianta Civica, Asociatia Pro Democratia, Societatea Timisoara, Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei, Asociatia 21 Decembrie 1989, Fundatia pentru o Societate Deschisa, Asociatia Fostilor Detinuti Politici din Romania, Fundatia "Gheorghe Ursu", Asociatia 15 Noiembrie 1987 - Brasov, Asociatia Victimelor Mineriadelor, Liga Romana de Presa, APADORÐCH, Liga pentru Apararea Drepturilor Omului, Solidaritatea Universitara, Blocul National al Revolutionarilor - Decembrie 1989, Asociatia Revolutionarilor fara Privilegii, Institutul Roman de Istorie Recenta, Seniorii ligilor studentesti - Piata Universitatii 1990, ASPEC, Fundatia Romana pentru Democratie, Liga Pro Europa

Citește totul despre:

Comentarii

loading...