Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Antonescu invită partidele parlamentare la discuţii şi cere încetarea "războiului"

Liderul PNL, Crin Antonescu, le-a transmis, miercuri, o scrisoare deschisă lui Emil Boc (PDL), Marko Bela (UDMR), Victor Ponta (PSD) şi Varujan Pambuccian (minorităţi), invitându-i la dialog şi propunând ca prima ...

Share

Andra Dumitru 0 comentarii

10.11.2010 - 14:11

Liderul PNL, Crin Antonescu, le-a transmis, miercuri, o scrisoare deschisă lui Emil Boc (PDL), Marko Bela (UDMR), Victor Ponta (PSD) şi Varujan Pambuccian (minorităţi), invitându-i la dialog şi propunând ca prima întâlnire să aibă loc, luni, 15 noiembrie, anunţă Mediafax.

"Situaţia actuală a României ne obligă pe noi, mandatarii încrederii cetăţenilor, să manifestăm responsabilitate şi preocupare reală faţă de rezolvarea crizei în care se zbat ţara şi societatea. Războiul politic pe care noi, PNL, nu l-am dorit, generat de obsesia pentru putere absolută şi pentru controlul total al resursei financiare publice, manifestate până acum de actuala guvernare, agravează criza de încredere a românilor în instituţiile democratice ale statului. Războiul politic împiedică indetificarea şi aplicarea, prin efort comun, a măsurilor de natură să genereze depăşirea crizei economice grave în care se află România", se arată la începutul scrisorii.

Preşedintele PNL le transmite liderilor politici că este nevoie de dialog. "Atât eu, cât şi colegii mei din PNL, considerăm că, în faţa realităţii crunte a României de astăzi, forţele politice trebuie să înceteze războiul politic, chiar dacă acesta le aduce câştiguri: puterii, pentru că se menţine tabloul de control al banului public, opoziţiei, pentru că poate puncta electoral. Avem convingerea că impasul României de astăzi nu poate fi depăşit decât prin dialog real între putere şi opoziţie, dialog care să genereze un plan comun pentru ieşirea României din criza economică şi instituţională", argumentează Crin Antonescu.

"Pe aceste considerente, vă invităm să inaugurăm acest dialog luni, 15 noiembrie, la Palatul Parlamentului, la o oră pe care o vom stabili împreună, pe calea discuţiilor informale", se menţionează în finalul scrisorii semnate de către Crin Antonescu şi adresate preşedintelui UDMR, Marko Bela, liderul grupului minorităţilor naţionale altele decât cea maghiară Varujan Pambuccian, preşedintele PDL Emil Boc şi preşedintele PSD, Victor Ponta. De menţionat că liderul PC, Daniel Constantin, şi cei ai UNPR nu se află printre cei cărora li se adresează scrisoarea deschisă.

Invitaţia lui Crin Antonescu vine după ce marţi preşedintele Traian Băsescu s-a adresat Parlamentului, într-o şedinţă de la care opoziţia a fost absentă, şeful statului făcând apel la un armistiţiu între putere şi opoziţie pentru adoptarea, până la sfârşitul anului, a Legii salarizării unitare, a Legii pensiilor şi a Legii bugetului de stat pe 2011.

 

 

Citește totul despre:

Comentarii