16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportAntonescu despre prezidenţiale: NU sunt candidatul PSD. Dacă o să am de-a...

Antonescu despre prezidenţiale: NU sunt candidatul PSD. Dacă o să am de-a face cu PSD-ul, o să aibă şi PSD-ul de-a face cu mine

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri seară, la Antena 3, că are încredere “mai mică” în Victor Ponta după episodul legat de Roşia Montană şi că o posibilă candidatură la prezidenţiale nu depinde numai de susţinerea PSD.

Pe de altă parte, premierul Victor Ponta a precizat, într-o intervenţie telefonică la RTV, că a pornit pe un drum politic cu Antonescu, Daniel Constantin şi Sorin POprescu, “oamenii ne-au votat pentru asta şi vreau să ne ţinem de cuvânt până la sfârşit”.

Citeşte şi Replica lui Ponta: Am pornit pe un drum şi vreau să ne ţinem de cuvânt până la sfârşit

Citiţi mai jos principalele declaraţii ale şefului Senatului:

“Dacă nota Guvernului ar fi 8, nici un ministru liberal nu ar avea sub 7”, a punctat Crin Antonescu.

Sunt nemulţumit că ministrul de Interne nu a discutat cu noi înainte de a propune legea privind noul Cod Rutier.  Miniştrii nu sunt nişte politruci, adică oameni care să execute ordine de la partid. Au  o libertate destul de mare”, a arătat Crin Antonescu.

Radu Stroe e un ministru bun, pe un minister greu”, a arătat liderul PNL, precizând că ministrul nu va avea “de suferit” pentru că nu a discutat Codul Rutier în interiorul partidului.

“Aş vrea o mai mare comunicare a miniştrilor cu marele public, nu cu mine. Posibilă oricând (o remaniere de Guvern). Remanierea nu înseamnă compromiterea celor demişi”, a mai spus Antonescu.

La europarlamentare PNL trebuie să ia 25%, alegerile europarlamentare reprezintă o încercare de mobilizare a electoratului”, a punctat şeful PNL.

Alegerile se câştigă în România. Cred că atitudinea cercurilor politice internaţionale va conta prea puţin în alegerile prezidenţiale”, a spus Crin Antonescu.

Citeşte şi Criza din USL se adânceşte, soluţiile sunt de avarie

Eu nu sunt candidatul PSD, sunt candidatul USL-ului, dacă nu mai vrea PSD-ul, am înnebunit de groază şi nu mai candidez. Îi rog pe colegii din PSD să nu mai tragă în direcţia asta, că ăsta nu e elegant şi nici eficient” (“ameninţări” din partea PSD privind retragerea sprijinului social-democraţilor pentru candidatura lui Antonescu la prezidenţiale, n.red.), a declarat Crin Antonescu la Antena 3.

Citeşte şi Antonescu: Băsescu e la putere

Dacă o să am de-a face cu PSD-ul, o să aibă şi PSD-ul de-a face cu mine“, a punctat şeful PNL, referindu-se la declaraţia lui Ioan Rus de joi seară.

Citeşte şi Ioan Rus îl AMENINŢĂ pe Antonescu: Va avea de-a face cu PSD

Liderul liberal a arătat că premierul Victor Ponta a dus “o viaţă bună” alături de el.

A dus o viaţă bună , a avut un partener ireproşabil din punct de vedere politic, cum n-a mai întâlnit şi nu o să mai întâlnească în lunga sa carieră politică – îndrăznesc să mai fac o previziune – şi din punctul acesta de vedere nu l-am atacat. Am avut o divergenţă majoră legată de coabitare, am spus-o, am trecut peste ea, dar trebuie să înţeleagă următorul lucru: că duce viaţa bună, şi trebuie să înţeleagă tot PSD, că primul-ministru pesedist şi PSD duc o viaţă bună cu aliatul lor PNL şi Antonescu nu pentru că ne-ar tremura chiloţeii că nu o să ne mai susţină la prezidenţiale, ci pentru că acest Guvern trebuie să reuşească, ci pentru că acest Guvern şi această majoritate trebuie să-şi respecte cuvântul faţă de români. Dacă pot înţelege asta, va fi bine. Dacă nu, nu mă vor susţine la prezidenţiale şi, cu asta, multă sănătate şi mulţumim pentru colaborare”, a afirmat Antonescu.

Totodată, Crin Antonescu a arătat că are încredere “mai mică” în premierul Victor Ponta după episodul legat de Roşia Montană, mai mică inclusiv decât cea din momentul desemnării Laurei Codruţa Kovesi la DNA şi a precizat că, în prezent, situaţia din USL este “complicată”

“Sunt coleg de serviciu public”, a spus liderul PNL.

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...
Ultima oră
Pe aceeași temă