13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportAntonescu - vicele cu atributiile cele mai importante

Antonescu – vicele cu atributiile cele mai importante

Conducerea PNL a desavarsit arta gasirii de functii pentru cei care vor sa fie neaparat lideri. Un exemplu elocvent – PNL va avea atat vicepresedinte pentru relatii internationale, cat si pentru afaceri europene. Motivul: atat Mihai Razvan Ungureanu, cat si Teodor Melescanu isi doresc o astfel de pozitie.
Pe de alta parte, congresul PNL ar urma sa consfinteasca alegerea lui Crin Antonescu ca vicepresedinte pentru strategii politice si relatiile cu alte partide, functia cu cele mai importante atributii dupa cea de presedinte.
Inca de saptamana trecuta, liberalii stabilisera ca vor avea o conducere extrem de larga. Biroul politic ar urma sa creasca la congresul din 12-13 ianuarie, de la 11 la 31 de membri. Alaturi de presedinte, din acest organism vor face parte 15 vicepresedinti si 15 membri. Opt dintre vicepresedinti urmeaza sa fie alesi pe regiuni de dezvoltare, iar alti sapte pe domenii de activitate. In mod similar ar urma sa se stabileasca si restul membrilor biroului.
Comitetul Executiv si Delegatia Permanenta s-au reunit ieri pentru a stabili domeniile concrete de care se vor ocupa vicepresedintii. PNL va avea un vicepresedinte cu probleme politice si relatii cu alte partide, unul pentru relatia cu mediul de afaceri, unul pentru imagine, pentru relatii institutionale si unul relatiile cu societatea civila. Liderii PNL s-au autodepasit stabilind un post de vice pentru relatii internationale si unul pentru afaceri europene. Potrivit unor surse liberale, unul dintre posturi va fi detinut de Mihai Razvan Ungureanu si altul de Teodor Melescanu. Liderii PNL au scos din schema postul de vicepresedinte pentru probleme organizatorice tocmai pentru a nu-i nemultumi nici pe Melescanu, nici pe Ungureanu. Potrivit unor surse liberale, Crin Antonescu are prima sansa sa devina vicepresedinte pentru strategii politice si relatiile cu celalate partide. Postul este, practic, cel mai important, dupa cel de presedinte al partidului.
Varujan Vosganian pentru mediul de afaceri, Ludovic Orban – vicepresedinte pentru imagine, Norica Nicolai pentru relatia cu societatea civila, Dan Motreanu pentru relatii institutionale. In privinta candidatilor cu sanse pe regiuni, acestia sunt Cristian David si Romeo Stavarache pentru Nord-Est, Puiu Hasotti si Victor Paul Dobre pentru Sud-Est, Marius Nicoara si Cornel Popa pentru Nord-Vest, Dan Radu Rusanu pentru Vest, Adrian Miutescu pentru Sud, Eugen Nicolaescu si Teodor Atanasiu pentru Centru, Mihai Voicu pentru Sud-Vest.
Zona Bucurestiului este cea de-a opta si PNL Bucuresti urmeaza sa stabileasca in zilele urmatoare pe cine va propune (in afara lui Ludovic Orban, care candideaza pentru un domeniu).

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă