Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

ANI, retrimisa la Comisia juridica la presiunea societatii civile

Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu a promis ieri, la presiunea societatii civile, ca va retrimite la Comisia juridica a Camerei articolele considerate a fi supuse unor dezbateri mai aprinse din proiectul de lege privind Agentia ...

Share

Rl online 0 comentarii

20.10.2006 - 00:00
Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu a promis ieri, la presiunea societatii civile, ca va retrimite la Comisia juridica a Camerei articolele considerate a fi supuse unor dezbateri mai aprinse din proiectul de lege privind Agentia Nationala de Integritate. Olteanu a convenit cu reprezentantii societatii civile organizarea unei dezbateri in cursul zilei de marti, la care vor fi invitati liderii politici si membrii Comisiei juridice a Camerei. Societatea civila a luat atitudine in privinta macelaririi legii Agentiei Nationale de Integritate. Sase organizatii neguvernamentale au depus ieri o scrisoare de protest la Camera Deputatilor, in care solicita retragerea din plen a documentului si retrimiterea lui la Comisia juridica a Camerei. Organizatiile semnatare sunt Academia de advocacy, Agentia de monitorizare a presei, Alianta Civica, APADOR-CH, Asociatia Pro Democratia, Centrul pentru Jurnalism Indepedent, Freedom House Romania, Grupul pentru Dialog Social, Societatea Academica din Romania si Societatea Timisoara. "Suntem suparati pe Comisia juridica a Camerei, pe Hunor Keleman, Marton Arpad, Nicolicea si alti asemenea, care au castrat o lege pe care noi o asteptam", a spus presedintele Agentiei de Monitorizare a Presei, Mircea Toma, la intalnirea cu presedintele Camerei. Bogdan Olteanu nu a exclus posibilitatea ca o intelegere politica sa fie inclusiv rezultatul dezbaterii publice de marti, in masura in care ea va invita liderii grupurilor parlamentare si se vor stabili niste principii pe care sa se constituie legea. In scrisoarea trimisa se arata ca, in cazul in care proiectul va fi adoptat in forma actuala, semnatarii vor face toate demersurile "pentru a atribui raspunderea acestei farse legislative, in mod individual, tuturor celor care voteaza contra unei agentii eficiente de control al averilor, incompatibilitatilor si conflictelor de interese, astfel incat electoratul acestor parlamentari sa fie avertizat in pespectiva viitoarelor alegeri."
Presedintele Camerei Deputatilor a aratat ca legea ANI trebuie sa fie acceptata de cea mai mare parte a parlamentarilor si a grupurilor parlamentare. "Nu este o lege pe care sa o impui cu 51% si, atunci, cred ca este foarte important sa participe nu numai reprezentantii puterii, ci si reprezentantii opozitiei, si este foarte important ca opozitia sa-si asume razboiul impotriva coruptiei si in vot, nu numai in vorbe", a precizat Olteanu, adaugand ca raportul Comisiei juridice, care cuprinde amendamentele admise si respinse la proiectul de lege privind ANI, precum si autorii amendamentelor, va fi publicat pe site-ul Camerei.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...