21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportAna Birchall, după întâlnirea cu delegația Uniunii Naționale a Patronatului Român: Urmărim...

Ana Birchall, după întâlnirea cu delegația Uniunii Naționale a Patronatului Român: Urmărim o colaborare deschisă, constructivă, care să permită asumarea oportunităților de dezvoltare

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a primit, joi, o delegație a Uniunii Naționale a Patronatului Român. În acest context, ea a declarat că se încurajează o implicare cât mai activă a mediului de afaceri atât în dezbaterile publice, cât și în dialogul formal cu instituțiile publice, în vederea identificării celor mai bune soluții și proiecte pentru susținerea cât mai eficientă a intereselor României pe plan european.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), cele două părți au dezbătut teme de actualitate de pe agenda europeană, evidențiind contextul actual complicat, marcat de numeroase provocări, care trebuie gestionate eficient și pragmatic, în beneficiul cetățenilor europeni și al proiectului european în ansamblu.

În acest context, părțile au convenit asupra unui dialog consolidat și a unui schimb de expertiză continuu pe dosare specifice aflate pe agenda europeană, precum implicațiile Brexit asupra mediului de afaceri, Directiva 96/71/CE privind detașarea lucrătorilor în cadrul prestării de servicii, Strategia Europa 2020, Cadrul financiar multianual post-2020 sau Strategia UE pentru Regiunea Dunării.

Totodată, s-a discutat despre preluarea de către România a Președinției Consiliului UE, în primul semestru al anului 2019.

Un punct important în cadrul discuțiilor s-a referit la posibilitățile de colaborare pe care perspectiva preluării de către România a Președinției Consiliului UE le oferă mediului de afaceri, atât sub aspectul contractării unor servicii profesionale, cât și al contribuțiilor tematice și al susținerii pe care reprezentanții mediului de afaceri le pot aduce în cadrul acestui proiect.

„Urmărim o colaborare deschisă, constructivă, care să permită identificarea cu responsabilitate și asumarea punctelor noastre comune, a priorităților sectoriale, a oportunităților de dezvoltare, pentru a le putea ulterior promova și valorifica de o manieră cât mai extinsă", a declarat Ana Birchall.

În acest sens, ministrul delegat pentru Afaceri Europene a agreat propunerea înaintată de Uniunea Națională a Patronatului Român privind constituirea unui grup de lucru cu reprezentanți ai ambelor părți, care să aibă drept principal obiectiv consolidarea coordonării și a dialogului, atât cu privire la evaluarea dosarelor importante ale agendei europene, cât și la pregătirea Președinției române a Consiliului UE, se mai arată în comunicatul MAE.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...
Ultima oră
Pe aceeași temă