10.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportSalariilor bugetarilor, MĂRITE cu 10%

Salariilor bugetarilor, MĂRITE cu 10%

UPDATE: Amendamentul PSD pentru creșterea salariilor bugetarilor cu 10 la sută de la 1 decembrie a fost aprobat de Camera Deputaților, care este for decizional, relatează Mediafax. 

Camera Deputaţilor a adoptat cu 319 voturi “pentru”, 7 abţineri şi doar un vot “împotrivă”, OUG prin care se măresc cu 25% salariile din sănătate, dar şi cu 10% salariile tuturor bugetarilor, dacă nu au beneficiat anterior şi de alte majorări, aşa cum stabileşte un amendament al PSD. 

Liberalii s-au opus iniţial amendamentului PSD, cerând mai întâi date suplimentare de la Ministerul de Finanţe, cu privire la impactul bugetar. Deputaţii au respins însă retrimiterea proiectului la comisii. Ulterior, copreşedintele PNL Alina Gorghiu a explicat poziţia liberalilor.

“E o zi importantă în Parlament. (…) Am ajuns la concluzia că votul nostru pentru acest proiect este esenţial, motiv pentru care PNL votează această lege, cu un amendament foarte clar, cu solicitarea că aşteptăm un studiu de impact ulterior care să arate în ce măsură este realizabilă această aplicare. Acest lucru poate fi realizat, desigur, de noul Guvern”, a spus Gorghiu.

UPDATE: Ministra Muncii, Rovana Plumb, a declarat, miercuri, că susţine amendamentul PSD privind creşterea salarială de 10 la sută în sectorul bugetar, relatează Mediafax. 

Totodată, Plumb a subliniat că efortul bugetar este de 1,5 miliarde lei.

———

Amendamentul social-democraților privind creșterea salariilor bugetarilor cu 10 la sută a trecut de Camera Deputaților. Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, pe articole, OUG 35/2015, prin care sunt majorate cu 25% salariile din sănătate.

În această OUG a fost inclus și amendamentul PSD prin care cresc toate salariile bugetarilor cu 10%, proiectul umând să meargă la votul final.

În debutul dezbaterilor, PNL a solicitat retrimiterea la comisiile de specialitate a OUG 35/2015, după adoptarea în comisii a amendamentului PSD privind salariile bugetarilor.

Propunerea nu a trecut, lipsind un singur vot pentru cererea liberalilor.

Social-democrații au depus, marți, un amendament în comisiile reunite de muncă din Camera Deputaților, în care cere creșterea cu  10 % a salariilor tututor bugetarilor de la 1 decembrie 2015. Amendamentul a fost votat de coaliția PSD-UNPR-ALDE. 

PNL s-a abținut de la votul cu creșterea cu 10 % a salariilor bugetarilor, deoarece au considerat că inițiatorii nu au venit cu niciun argument care să arate că creșterea este sustenabilă. 

Citește și: Bomba plantată de PSD în curtea viitorului Guvern

”Am avut în vedere că la acest moment ţara are doar un guvern interimar, că nu avem încă un proiect de buget pe 2016 trimis în Parlament, că nu avem o lege a salarizării unitare şi niciun acord cu instituţiile financiare internaţionale” a precizat deputatul Claudia Boghicevici (PNL), membru în comisia de muncă. 

De asemenea, și președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că nu este de acord cu această măsură. 

 

 

 

 

Cele mai citite

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Demitere suspectă a vicepreședintelui grupului GRAMPET. Investitori ruși ar încerca să cumpere fabrici din România

Președintele grupului GRAMPET, Gruia Stoica, un foarte important transportator feroviar privat de marfă din România, a transmis că l-a demis pe vicepreședintele grupului, Călin...

Evită cele mai comune greșeli în deparazitarea internă a câinilor!

Sfaturile utile pentru o deparazitare cât mai eficientă a animalelor de companie Deparazitarea internă este o parte esențială a îngrijirii câinilor - aceasta contribuie la...
Ultima oră
Pe aceeași temă