Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ambasadorul României la Washington, George Maior, a avut întrevederi cu oficiali americani, pe teme de securitate și apărare

Ambasadorul României la Washington, George Cristian Maior, s-a întâlnit, miercuri, cu președintele Comitetului pentru forțe armate din Camera Reprezentanților a Congresului SUA, Mac Thornberry, potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei României în SUA.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 17.02.2017 - 00:14

Ambasadorul României la Washington, George Cristian Maior, s-a întâlnit, miercuri, cu președintele Comitetului pentru forțe armate din Camera Reprezentanților a Congresului SUA, Mac Thornberry, potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei României în SUA.

În cadrul întrevederii, Thornberry a salutat creșterea resurselor alocate sectorului de apărare, evidențiind relevanța acestei decizii pentru o distribuție echitabilă a sarcinilor în cadrul Alianței Nord-Atlantice.Cei doi oficiali au abordat și necesitatea consolidării capabilităților cibernetice, evidențiind potențialul de cooperare pe această dimensiune în contextul dezvoltării. Congresmenul Mac Thornberry a amintit de vizita efectuată în aprilie 2015 la București și a primit cu plăcere invitația de a reveni în România.

La rândul său, George Cristian Maior a evidențiat contribuția României în planul apărării colective, reliefând în mod special alocarea prin bugetul pentru 2017 a 2% din PIB pentru cheltuielile din domeniul apărării, precum și derularea unui program important de achiziții destinat modernizării forțelor armate române. Maior a remarcat cooperarea extinsă cu SUA în planul securității cu referire la apărarea împotriva rachetelor balistice, participarea forțelor românești în Afganistan și lupta împotriva terorismului, precum și capacitatea României de a furniza asistență de specialitate în plan regional.

O altă întâlnire a diplomatului român a avut loc, marți, cu Mike Rounds, președinte al Subcomitetului pentru securitate cibernetică din cadrul Comitetului pentru forțe armate al Senatului SUA. Cu acest prilej, au fost abordate principalele provocări la adresa securității la nivel global, cu accent pe modalitățile de asigurare a securității cibernetice. Senatorul Mike Rounds a apreciat că România are o contribuție majoră în cadrul Alianței Nord-Atlantice în domeniul securității cibernetice și și-a exprimat dorința de a vizita din nou această țară, după vizita efectuată în 2015.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...