Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ambasadorul George Maior, pentru presa americană: România este al doilea cel mai mare furnizor de informații pentru NATO

Ambasadorul României la Washington, George Maior, a precizat, într-un interviu acordat The Chiper Brief, că statul român este al doilea cel mai mare furnizor de informații pentru Alianța Nord-Atlantică (NATO).

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 09.06.2017 - 17:30

 Ambasadorul României la Washington, George Maior, a precizat, într-un interviu acordat The Chiper Brief, că statul român este al doilea cel mai mare furnizor de informații pentru Alianța Nord-Atlantică (NATO).

 „Angajamentul față de relația translatantică este solid, chiar dacă uneori apar discuții și percepții. Fiecare țară ar trebui să își asume mai multă responsabilitate în dezvoltarea și adaparea relațiilor translatntice, astfel încât să facă față actualelor și viitoarelor provocări. România face tocmai acest lucru. De exemplu, am mărit deja bugetul pentru Apărare la 2%. Decizia are la bază acțiunea Rusiei de acum doi ani, când a anexat ilegal Crimeea. Totodată, decizia vine în contextul în care flancul estic este foate expus, din cauza amenințărilor asimetrice legate de terorism”, a explicat George Maior, întrebat despre declarațiile președintelui Donald Trump privind NATO și îndemnul cancelarului german Angela Merkel, ca Europa să „își ia soarta în propriile mâini”.


Citește și:  Ambasadorul George Maior, despre întrevederea Iohannis - Trump: Se va discuta despre intensificarea cooperării militare, mai ales acum, când România joacă un rol important în regiunea Mării Negre

Ambasadorul României la Washington, George Maior, a vorbit, într-un interviu acordat The Cipher Brief, despre întrevederea dintre președintele român Klaus Iohannis și omologul său american Donald Trump, care va avea loc, vineri seara (n.r - ora locală), la Casa Albă.

Ambasadorul Maior a vorbit și despre colaborarea dintre România și Statele Unite, în ceea ce privește informațiile.

„Este una dintre cele mai dezvoltate relații. Poate este surprinzător pentru voi, dar în ultimii 10 ni, directorii agențiilor de informații american au vizitat agențiile românești de câteva ori. La rândul meu, și eu am efectuat patru sau cinci vizite. Nu este o relație bazată doar pe schimb de informații în ceea ce privește lupta împotriva terorismului, ci vizează și schimbările majore cărpra trebuie să le facem față”, a spus el.

Potrivit ambasadorului, România este al doilea cel mai mare furnizor de informații pentru NATO.

„Personal, cred că NATO ar trebui să ia mai multe măsuri pentru reformarea acestei componente, întrucât schimbul de informații reprezintă prima linie de apărare împotriva amenințărilor”, a mai explicat George Maior.

Fostul director al SRI a fost întrebat și dacă Uniunea Europeană ar trebui să ia mai multe măsuri pentru împărtășirea de informații.
„Cred că s-a înregistrat un progres în ultimii ani, în ceea ce privește cooperarea în UE. De exemplu, Clubul de la Berna este un format multilateral în care se discută despre serviciile europene. Este necesară și colaborare bilaterală: cred că UE poate face mai mult în acest sens”, a mai spus Maior.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...