21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportAliatii s-ar putea debarasa de conservatori

Aliatii s-ar putea debarasa de conservatori

Liberalii si democratii sunt, in continuare, extrem de nemultumiti de modul in care se comporta Partidul Conservator. Cu toate acestea, renuntarea la serviciile oamenilor lui Voiculescu se dovedeste complicata, in conditiile in care nu exista deocamdata certitudinea unor voturi din alte zone politice.
Proaspat ales presedinte al Camerei Deputatilor cu voturile PRM, Bogdan Olteanu sustine ca in coalitie trebuie sa aiba loc o discutie serioasa referitoare la comportamentul PC. Intrebat de ziaristi despre posibilitatea excluderii oamenilor lui Voiculescu din Guvern, Bogdan Olteanu a comentat: “Cine face astfel de propuneri trebuie sa explice si cum vom inlocui voturile lipsa. Ma refer, in primul rand, la situatia pe muchie de cutit de la Senat, unde fara sprijinul PC am pierde zece senatori si nu vad cum i-am putea inlocui”.
Surse parlamentare afirma ca intelegerea cu PRM pentru sustinerea lui Bogdan Olteanu este una punctuala, iar colaborarea pe alte proiecte este nesigura. In Camera, totusi, coalitia si-ar putea rezolva problemele bazandu-se pe deputatii independenti, dar si pe nemultumitii din PSD. Pe de alta parte, exista inca posibilitatea unei prime sanctiuni pentru PC – pierderea postului de vicepresedinte al Camerei, detinut de Daniela Popa.
Deocamdata, conservatorii nu par sa considere ca ar fi gresit cu ceva. Purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca, zicea ieri nonsalant ca nu crede ca partidul sau ar fi gresit cu ceva prin sustinerea unui contracandidat al lui Olteanu. Ca ar fi vrut, cu cele 21 de voturi… sa-si incerce putin fortele, caci oricum l-ar fi sustinut pe Olteanu in turul doi.
Pe de alta parte, in randurile Aliantei exista nemultumiri si fata de disponibilitatea PC de a primi un lot de pesedisti, in frunte cu Adrian Nastase. “Cu Nastase clar nu se poate colabora”, a declarat vicepresedintele liberal Puiu Hasotti. El a confirmat cautarea de noi aliati, spunand ca, pana la urma, Alianta “poate sa aiba si un guvern minoritar”.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă