6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportAliatii certareti - impacati de la centru

Aliatii certareti – impacati de la centru

Reconcilierea de la centru a filialelor PNL-PD cu probleme pare sa fi inregistrat primele succese. Comisia PNL-PD de mediere a conflictelor teritoriale dintre liberali si democrati a avut o prima sedinta in care i-a audiat pe liderii organizatiilor judetene din Gorj, Tulcea si Giurgiu. Surse din Alianta afirma ca principalul motiv de disputa se refera la impartirea functiilor pe plan local, in special in serviciile descentralizate.
Potrivit secretarului general al PNL, Dan Motreanu, unul dintre membrii comisiei, la prima reuniune s-a reusit reconcilierea filialelor din Tulcea si Gorj. Cat despre Giurgiu, acolo situatia este complicata, dar “s-au facut pasi importanti”.
Consiliul National de Conducere al Aliantei a decis recent infiintarea unei comisii mixte care sa medieze toate litigiile din teritoriu, din acest organism facand parte liberalii Dan Motreanu si Gheorghe Flutur, precum si democratii Vasile Blaga si Cezar Preda. In urmatoarea perioada vor fi analizate si conflicte din filiale precum Braila si Constanta.
Totusi, unele conflicte din teritoriu sunt suficient de puternice, astfel incat comisia nu le va media, ci vor fi analizate direct de liderii partidelor. Astfel, astazi Calin Popescu Tariceanu si Vasile Blaga, prezenti la Brasov pentru o intalnire cu alesii locali ai celor doua partide, vor media conflictul dintre filialele brasovene ale celor doua partide.
Pe langa faptul ca au unele conflicte in teritoriu, aliatii au neintelegeri si cu PC. Tot legate de imparteala descentralizatelor. In acest caz insa se adauga un element suplimentar de tensiune: in randurile PC s-au inscris unii fosti pesedisti, care prin acest truc sunt mentinuti in functii, ceea ce are darul de a incinge spiritele.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă