10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportAlianta cu perfuzii

Alianta cu perfuzii

Liderul liberal Calin Popescu Tariceanu incearca sa calmeze spiritele in propriul partid. El i-a criticat ieri pe liderii din teritoriu care au atacat PD si l-a eliminat pe Ludovic Orban din CNC-ul Aliantei. Tariceanu nu vrea ca PNL sa fie perceput de opinia publica drept formatiunea care rupe protocolul. De cealalta parte a baricadei, liderul PD Emil Boc pozeaza in victima a atacurilor liberale si cere sanctiuni pentru cei care incalca protocolul Aliantei.
“Nu trebuie sa facem jocul lui Traian Basescu si sa lasam impresia ca noi suntem cei care rup protocolul Aliantei”, le-a spus colegilor sai de partid premierul Calin Popescu Tariceanu in cadrul sedintei de ieri a Comitetului Executiv, potrivit unor surse liberale. El i-a criticat pe liderii organizatiilor judetene care in acest weekend au iesit cu declaratii dure la adresa democratilor Ð Teodor Atanasiu (Alba), Eugen Nicolaescu (Mures) si Cornel Popa (Bihor). Tariceanu a fost nemultumit de faptul ca respectivii au luat initiative de rupere a protocoalelor locale. In replica, Teodor Atanasiu i-a explicat lui Tariceanu ca democratii din Alba incalca sistematic protocolul pe plan local, dar au si repetate atacuri la adresa primului-ministru.

Ludovic Orban – scos din conducerea Aliantei

Ca un semnal elocvent privind intentiile impaciuitoare fata de PD, Tariceanu a trecut la modificarea echipei care sta la masa cu democratii in cadrul intrunirilor Aliantei. A fost scos din echipa cel mai sever critic al presedintelui Basescu si al PD Ð Ludovic Orban, care nu va face parte nici macar din formula largita a Aliantei. Liderii Aliantei se vor intalni saptamanal in formula restransa, caz in care liberalii vor fi reprezentati de trioul Tariceanu – Flutur – Melescanu. O data la doua saptamani, Alianta se va intruni in formula largita – adica in plus fata de cei mentionati vor participa si Puiu Hasotti, Dan Radu Rusanu, plus supleantii Gheorghe Stefan si Dan Motreanu. Decizia lui Tariceanu a starnit nemultumirea lui Orban.
Acesta i-a explicat lui Tariceanu ca, si daca face un pas inapoi, democratii tot vor sabota Guvernul Tariceanu. “In ceea ce ma priveste, voi continua sa apar PNL atunci cand vor veni atacuri de la Cotroceni si de la PD”.
De altfel, Tariceanu a adoptat acelasi ton impaciuitor si in fata presei. El a afirmat ca mandatul Aliantei este de patru ani. “Mesajul pe care l-am transmis colegilor este unul foarte clar: ma bazez pentru buna guvernare, pe functionarea corecta si eficienta a Aliantei PNL-PD. Sunt convins ca si partenerii nostri de la PD gandesc la fel”, a fost explicatia lui Tariceanu. Dar Tariceanu a adaugat ca si partenerii din PD trebuie sa-si respecte angajamentele si protocolul Aliantei D.A. El a sugerat ca nu le poate imputa liberalilor declaratiile impotriva PD sau a presedintelui Traian Basescu, pentru ca si acestia procedeaza la fel. “Nu pot sa condamn numai membrii PNL ca fac acuzatii sau ies cu declaratii puternice impotriva altora. Cred ca, in egala masura, si ceilalti care provoaca astfel de atitudini ar trebui sa se gandeasca cand isi fac declaratiile”, a spus Tariceanu.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...
Ultima oră
Pe aceeași temă