Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Algoritmul politic, facut tandari de Basescu!

In timp ce partidele parlamentare au patronat o adevarata incaierare pe locurile rezervate partidelor in Consiliile de Administratie ale TVR si SRR, Administratia Prezidentiala a retezat ieri orice noua incercare de politizare a celor doua ...

Share

Iulia Vaida 0 comentarii

21.06.2005 - 00:00
In timp ce partidele parlamentare au patronat o adevarata incaierare pe locurile rezervate partidelor in Consiliile de Administratie ale TVR si SRR, Administratia Prezidentiala a retezat ieri orice noua incercare de politizare a celor doua institutii publice. Atunci cand toti se asteptau mai putin si multi deja isi frecau mainile a bucurie la gandul ca de acum incolo vor dicta stiri la Radio si Televiziune, Traian Basescu a venit si a pus frana elanului distructiv. Presedintia refuza sa-si anunte propunerile pentru cele doua Consilii de Administratie pana nu se modifica legea astfel incat sa primeze interesul cetateanului.

Presedintele Romaniei a transmis ieri decizia sa celor doi presedinti ai celor doua Camere ale Parlamentului Romaniei aratand ca "nu intelege sa uzeze de prerogativele oferite de art. 19 alin. (2) lit. b) din Legea nr. 41/1994", in sensul de a face propuneri pentru CA ale SRR si SRTV. In adresa transmisa, seful statului a aratat ca "refuzul se datoreaza faptului ca cele doua institutii au fost si sunt puternic influentate de factorul politic, iar pentru ca acest lucru sa nu se mai intample in viitor este necesara o schimbare a cadrului legal in care ele functioneaza". Presedintele Basescu considera ca este timpul ca SRR si SRTV sa fie cu adevarat in serviciul beneficiarului lor, publicul, ceea ce impune modificarea, de urgenta, a organizarii si functionarii celor doua institutii, inclusiv in ceea ce priveste modul de desemnare a membrilor consiliilor de administratie, atributiile si durata mandatelor lor. "Cata vreme algoritmul politic va avea un rol in numirea membrilor Consiliilor de Administratie ale celor doua institutii publice, nu vom reusi scoaterea lor de sub influenta factorului politic", se arata in adresa transmisa presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului. Presedintele Romaniei asteapta adoptarea legii care sa faca posibil ca aceste institutii, sustinute financiar de contribuabili si de bugetul de stat, sa functioneze exclusiv in serviciul publicului.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...