Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Alegerile din cele doua institutii - importante pentru raportul de forte

Lupta pentru controlul Televiziunii si Radioului public intra in linie dreapta, in conditiile in care legislatia nu permite decat instalarea unor directori interimari. In privinta Consiliilor de Administratie, raportul intre fortele politice este ...

Share

Romulus Georgescu 0 comentarii

17.06.2005 - 00:00
Lupta pentru controlul Televiziunii si Radioului public intra in linie dreapta, in conditiile in care legislatia nu permite decat instalarea unor directori interimari. In privinta Consiliilor de Administratie, raportul intre fortele politice este de sapte la patru in favoarea actualei Puteri. In aceste conditii, modul in care gandesc cei doi reprezentanti care vor fi desemnati de salariati poate fi important mai ales daca, sa zicem, unii dintre cei nominalizati de partide ar absenta.
Potrivit legislatiei in vigoare, Consiliile de Administratie ale celor doua institutii au 13 membri. Cate unul din partea Presedintiei si Guvernului, cate unul din partea celor patru partide din coalitie (PNL, PD, UDMR, PC), patru din partea Opozitiei (trei PSD, unul PRM), cate unul din partea minoritatilor la care se adauga doi din partea salariatilor. Candidaturile pentru Consiliile de Administratie trebuie depuse pana pe 21 iunie, urmand ca ei sa fie audiati de comisiile pentru cultura si validati pe 27 iunie de Camerele reunite. Presedintii Consiliilor de Administratie urmeaza sa fie alesi de Parlament dintre membrii CA.
Prezentam in continuare informatiile neoficiale referitoare la situatia din fiecare institutie care are dreptul de a face numiri.
- Numele vehiculate dinspre Cotroceni si PD sunt Rodica Culcer si Narcisa Iorga pentru TVR si Paul Grigoriu si Carol Sebastian pentru SRR.
- Tabara liberala. Practic doua locuri - cel al Guvernului si cel al PNL. Numele vehiculate sunt Andrei Plesu (sigur), Tudor Giurgiu pentru TVR, Maria Cristea si Ducu Bertzi pentru CA al SRR.
- UDMR - partidul condus de Marko Bela ii va mentine, cel mai probabil pe Zsolt Galafavi la TVR si pe Hugo Agoston la SRR.
- Tabara PSD. La bursa zvonurilor se acrediteaza ideea ca fostul partid de guvernamant va recupera o serie de personaje ramase in planul doi precum Despina Neagoe sau Dan Matei Agathon.
- Angajatii TVR si SRR. Ieri dupa-amiaza urmau sa se incheie procesele de depunere a candidaturilor in cele doua institutii, iar alegerile urmeaza sa aiba loc saptamana viitoare.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...