8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportAlegeri sub semnul absenteismului

Alegeri sub semnul absenteismului

Alegerea a doi deputaţi care să reprezinte în Parlamentul României colegii electorale din Neamţ şi Maramureş nu a stârnit ieri un interes prea mare din partea locuitorilor celor două judeţe. Nu au lipsit totuşi acuzele că alegerile ce s-au desfăşurat ieri au fost fraudate.

PNL a susţinut că alegătorii din Neamţ au fost transportaţi cu opt autocare PDL la secţiile de votare. „Sunt conduşi să viziteze Piatra Neamţ, plimbaţi cu telegondola şi sunt instruiţi, probabil, cu cine să voteze”, se arată într-un comunicat al liberalilor. Aceştia susţin că porţile celor deja plimbaţi sunt însemnate cu creta, „pentru a fi bifată lista tuturor votanţilor”.

Tot în Neamţ, echipa candidatului PSD a prezentat o filmare conform căreia ţăranii din mai multe comune au primit câte o sticlă de ulei şi câte o pungă de zahăr, făină şi orez, cu indicaţia de a vota pentru reprezentantul democrat-liberalilor. Preşedintele PSD, Victor Ponta, a acuzat, la rândul său, că alegerile ar putea fi fraudate de PDL.

„Doamna Elena Udrea s-a deplasat la Baia Mare şi s-a întâlnit cu o parte dintre primari, cărora le‑a promis că semnează proiecte numai dacă vor obţine voturi pentru PDL”, a menţionat preşedintele PSD.

„Nu te poţi supăra pe declaraţiile lui Victor Ponta, pentru că el e un mic copil”, a fost reacţia PDL, prin vocea deputatului Cezar Preda. „Dacă sunt elemente de fraudă, să le aducă în faţa instanţei şi a opiniei publice”, a menţionat liderul democrat-liberal.

Alegerile parţiale din cele două judeţe au avut loc ieri, după ce s-au eliberat două locuri în Camera Deputaţilor, prin moartea lui Victor Surdu, ales la Neamţ, şi prin preluarea de către Cătălin Cherecheş a funcţiei de primar la Baia Mare. Pentru scaunul vacant în colegiul Neamţ, principalii candidaţi au fost medicul veterinar Liviu Harbuz, din partea PSD, şi Adrian Rădulescu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, din partea PDL.

În Maramureş, au luptat Florin Tătaru pentru PSD şi Mariana Pop, de la PDL. Presa centrală a scris despre Florin Tătaru că ar fi implicat într-un dosar penal privind răpirea unui ingineri.

Cele mai citite

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...
Ultima oră
Pe aceeași temă