8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportAgricultura nu poate activa clauza de salvgardare

Agricultura nu poate activa clauza de salvgardare

Desi in acest domeniu sunt inca foarte multe probleme de rezolvat, situatia din agricultura nu poate activa clauza de salvgardare in ceea ce priveste aderarea Romaniei la Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007, a declarat ieri ministrul Integrarii Europene, Anca Boagiu.
Lucian Luca, colaborator al SAR in acest domeniu, a identificat ca principala problema infiintarea si functionarea Agentiei de Plati, care va avea sarcina de a vira toate fondurile europene si guvernamentale catre fermieri. In acest context, Romania a hotarat deja sa infiinteze doua astfel de organisme, unul pe structura agentiei SAPARD, care sa se ocupe de dezvoltarea rurala, si un altul care sa preia celelalte plati care vor trebui facute in domeniul agriculturii.
Lucian Luca spune ca marile probleme vor aparea in cazul primei entitati, aceasta deoarece cu un an si jumatate inainte de preconizata aderare agentia SAPARD nu a fost in stare sa acrediteze decat sase din cele zece masuri cuprinse in program. Practic, nu au fost acreditate masurile referitoare la silvicultura, agromediu, imbunatatirea calitatii produselor si sustinerea formarii grupurilor de producatori.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă