12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportAdrian Nastase mai pune o piedica Aliantei

Adrian Nastase mai pune o piedica Aliantei

Liderii coalitiei au reusit, cu chiu, cu vai, luni seara, sa se inteleaga in privinta promovarii legii privind statutul minoritatilor in procedura de urgenta. A doua zi, insa, planurile le-au fost date peste cap in urma unei chichite avocatesti descoperite de presedintele Camerei, Adrian Nastase.
La finalul sedintei conducerii coalitiei de luni seara, presedintele UDMR Marko Bela a afirmat ca problema legii privind statutul minoritatilor a fost rezolvata. Purtatorul de cuvant al Aliantei, Eugen Nicolaescu, a afirmat ca toate partidele, inclusiv Partidul Conservator, sunt de acord sa ceara Biroului Permanent al Camerei introducerea procedurii de urgenta pentru acest act normativ. Saptamana trecuta, propunerea introducerii statutului in procedura de urgenta a picat din cauza ca reprezentantii PC au sters-o de la sedinta conducerii Camerei.
In sedinta de ieri a Biroului Permanent, a fost analizata o scrisoare a premierului Calin Popescu Tariceanu. Acesta sustine ca procedura de urgenta este necesara pentru indeplinirea angajamentelor inregistrate in procesul integrarii europene. Tariceanu sustine ca: “Este necesara evitarea inregistrarii de restante, atat in faza derulata de Executiv a procesului legislativ, cat si in cea parlamentara”.
Aceste argumente nu l-au sensibilizat pe Adrian Nastase. “Am descoperit ca nu exista un tabel de concordanta. Practic, legile integrarii europene trebuie sa contina tabelele de concordanta care ne arata prevederile juridice din legislatia europeana. Am dat Guvernului o saptamana sa completeze acest dosar. Ne-am face de ras daca nu ar fi complet dosarul”.
Reprezentantii UDMR si-au exprimat nemultumirea: “Parerea noastra a fost ca nu am discutat niciodata pana acum, nici cand Nastase era premierul Romaniei, daca legile integrarii au tabele de concordanta sau nu”. Pana la urma, decizia urmeaza sa fie luata saptamana viitoare.

Cele mai citite

Premierul plănuiește investiții de 15 miliarde de euro din banii arabilor. Care va fi rezultatul?

Premierul Marcel Ciolacu, aflat zilele acestea în Qatar și Emiratele Arabe Unite, planifică să aducă bani în țară de la arabi pentru investiții. Vorbim...

Poşta Română a finalizat distribuirea pensiilor până pe 15 aprilie

Compania Naţională "Poşta Română" a finalizat distribuirea pensiilor până pe data 15 aprilie, conform calendarului asumat, a anunţat, joi, operatorul poştal naţional. Distribuirea drepturilor sociale...

Analiza măsurilor Guvernului PSD: Dovada că acestea au dus la creșterea cifrei de afaceri din industrie

În ultimele luni, cifra de afaceri din industrie a României a cunoscut o creștere semnificativă, iar acest lucru nu poate fi neglijat. Datele furnizate...
Ultima oră
Pe aceeași temă