10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportAberatiile lui Geoana despre "Proiectul de Societate - Romania PSD"

Aberatiile lui Geoana despre “Proiectul de Societate – Romania PSD”

De cand a scapat de Nastase, Mircea Geoana este mai linistit si are mai mult timp la dispozitie pentru a gandi proiecte de dezvoltare si propasire, evident pentru tara si popor. Asa s-a nascut “Proiectul de Societate "Romania Prospera Solidara si Demna"”, pe scurt – “Romania PSD”. Documentul a fost scris la persoana intai singular, adica Mircea Geoana insusi “ne propune”, in 20 de puncte, sa indeplinim “Visul Romanesc”. “Visul” lui Geoana musteste de demagogie, populism si metafore ieftine, care arata cum Romania este “blestemata”, dar poporul roman este “un popor mandru”.
Cum sa ajungem in cateva sute de cuvinte goale la statutul de “Spanie a Europei Centrale”:
– Clasa politica este servitoarea natiunii, nu stapana natiunii.
– Romania nu este blestemata la neputinta, inapoiere, dependenta. Daca blestemul exista undeva, el este in microbul neincrederii in noi insine. Sa ne invingem neincrederea, sa ne invingem fatalismul, iar spaima neputintei va disparea.
– Ne asteapta cea mai lunga epoca de pace si libertate din istorie. O epoca in care putem face din Romania un miracol european, unde bogatia economica sa se imbine cu justitia sociala.
– Va propun ca in 10 ani sa devenim economia cu mediul de afaceri cel mai prietenos din Europa Centrala si de Est.
– Va propun sa transformam satul romanesc intr-un sat european.
– Fiecare copil dintr-o familie sarmana care se rateaza pentru ca nu a avut bani pentru studii este un pacat in fata lui Dumnezeu.
– Sa redam statul in stapanire cetatenilor sai.
– Coruptia, adica furtul, este o crima impotriva natiunii. Cetatenii unei natiuni nu se fura unii pe altii, iar cei care o fac, vai de ei. Propun clasei politice sa isi asume un legamant de onoare al onestitatii si sa ii invite pe cei din randurile ei suspectati de coruptie sa depuna armele. Propun o declaratie solemna a tuturor partidelor politice pe aceasta tema, urmata de un raport anual catre natiune cu privire la masurile luate de fiecare formatiune politica de a se curata moral, inclusiv prin eliminarea celor care s-au intinat in anii comunismului (oare Iliescu este la curent cu ideile lui Geoana?).
– O Romanie cu oameni senini si impliniti, nu haituiti si nefericiti.
– O Romanie fara complexe.

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă