36 de amendamente

Proiectul Raportului Moscovici privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana si amendamentele depuse la acest document au fost discutate ieri, la Bruxelles, in Comitetul pentru Afaceri Externe al Parlamentului European (AFET) si vor fi supuse la ...

Share

Rl online 0 comentarii

23.11.2006 - 00:00
Proiectul Raportului Moscovici privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana si amendamentele depuse la acest document au fost discutate ieri, la Bruxelles, in Comitetul pentru Afaceri Externe al Parlamentului European (AFET) si vor fi supuse la vot astazi.
O dezbatere similara este prevazuta sa aiba loc si pentru raportul referitor la Bulgaria elaborat de Geoffrey Van Orden.
Documentele vor fi apoi discutate in plenul Parlamentului European (PE) in cadrul sesiunii programate pentru zilele de 29 si 30 noiembrie, la Bruxelles. Dezbaterea de ieri are loc la numai o saptamana de la discutiile privind acelasi document, desfasurate la reuniunea extraordinara a AFET, la Strasbourg, in marja ultimei sesiuni plenare a Parlamentului European. De atunci, conform procedurilor, au avut loc negocieri intre autorii rapoartelor si coordonatorii grupurilor politice din comitet in privinta amendamentelor depuse - 36 in cazul Romaniei. La documentul in forma ce va fi votata in AFET vor mai putea fi propuse amendamente pana la votul final din plenul Parlamentului European. Documentul elaborat de Pierre Moscovici referitor la Romania este de aceasta data foarte favorabil tarii noastre, spre deosebire de Raportul Van Orden referitor la Bulgaria, care critica eforturile insuficiente ale acestei tari in domeniile considerate extrem de sensibile de Bruxelles.
La Strasbourg, Romania a fost felicitata, multi dintre cei care au luat cuvantul in cadrul AFET, incepand cu Pierre Moscovici, sustinand aderarea tarii noastre la Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007. Nu au fost insa uitate domeniile in care tara noastra trebuie sa-si continue eforturile pentru a se evita aplicarea clauzelor de salvgardare.
Este vorba despre reforma justitiei si lupta impotriva coruptiei, gestionarea fondurilor comunitare si securitatea alimentara, domenii mentionate de altfel si de Comisia Europeana in ultimele sale doua rapoarte ca necesitand continuarea eforturilor.

Citește totul despre:

Comentarii