14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSport"Tariceanu nu va reusi sa scoata PD de la guvernare"

“Tariceanu nu va reusi sa scoata PD de la guvernare”

Preşedintele PD, Emil Boc, l-a avertizat astazi pe premierul Calin Popescu Tariceanu ca nu va reuşi scoaterea PD din Guvern, ministru cu ministru.
"Prin decizia unilaterala de a amâna alegerile pentru Parlamentul European, primul ministru a declanşat o criza care se adânceşte în fiecare zi. Îl avertizez public pe primul ministru ca nu va avea niciun succes în încercarea de a scoate PD din Guvern, ministru cu ministru. Daca primul ministru doreşte sa faca acest lucru, trebuie sa îşi asume raspunderea politica şi trebuie sa decida, cu sau fara PD la guvernare, respectând procedurile parlamentare", a declarat Emil Boc.
Liderul democrat a spus ca, daca premierul Tariceanu doreşte o guvernare şi o alianţa cu PSD, trebuie sa o spuna repede şi explicit.
"PD nu a fost adus la guvernare de primul ministru, ci premierul Tariceanu este acolo unde este datorita PD, prin sucesul fostului preşedinte al PD. PD are cel puţin aceeaşi legitimitate ca şi PNL sa fie acolo unde este în momentul de faţa", a subliniat Emil Boc.
Potrivit acestuia, PD va ramâne solidar şi consecvent promisiunilor electorale facute în 2004, reflectate în programul de guvernare.
"PD nu-şi va trada alegatorii pentru a face o alianţa, fie ea şi de conjunctura, cu PSD. PD ramâne consecvent poziţiei sale de a un colabora politic cu PSD, iar daca primul ministru doreşte sa faca o alianţa şi o guvernare alaturi de PSD trebuie sa o spuna explicit şi sa urmeze procedurile parlamentare", a declarat liderul democrat.
Reamintim ca premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, astazi, ca informatiile potrivit carora PNL ar incerca sa scoata PD de la guvernare sunt doar speculaţii.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă