Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

"Romani, lichidati coruptia!"

Daca finlandezii n-au putut face minuni pentru a ne califica la Mondialele de fotbal din 2006, nici comisarul european pentru Extindere, Olli Rehn - tot un finlandez -, nu poate baga in locul nostru sacii-n caruta pentru aderarea la UE in 2007. ...

Share

Mihai Ionescu 0 comentarii

14.10.2005 - 00:00
Daca finlandezii n-au putut face minuni pentru a ne califica la Mondialele de fotbal din 2006, nici comisarul european pentru Extindere, Olli Rehn - tot un finlandez -, nu poate baga in locul nostru sacii-n caruta pentru aderarea la UE in 2007. Ce a putut face a fost sa vina ieri la Bucuresti pentru a ne spune sa grabim reformele. Prioritate zero: combaterea coruptiei. "E important ca nimeni sa nu fie mai presus de lege, ca sistemul juridic sa atace si nivelul de sus al coruptiei si sa dea exemple publice ca lupta impotriva coruptiei este serioasa. Stiu ca guvernul a luat masuri in aceasta privinta, dar nu ne bazam numai pe angajamente, ne intereseaza si actiunile propriu-zise", a subliniat Olli Rehn. El a apreciat ca s-au facut "reforme structurale" in lupta impotriva coruptiei, fara sa intre insa in detalii.
Ferindu-se sa comenteze disputele politice dambovitene, comisarul a atras totusi atentia ca este nevoie de "un larg consens putere-opozitie" pentru realizarea reformelor importante necesare aderarii. "Nici pesimist, nici optimist, ci realist" - dupa cum s-a autocaracterizat, Rehn ne-a asigurat ca raportul Comisiei Europene privind progresele Romaniei, ce va fi publicat pe 25 octombrie, va fi unul "corect si obiectiv". Nu trebuie sa ne asteptam la cadouri: "Comisia Europeana nu va ezita sa amane cu un an aderarea Romaniei daca aceste lipsuri nu vor fi remediate pana la primavara" - a avertizat Olli Rehn.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...