13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSport"Piticul atomic" sare la beregata lui Tariceanu

“Piticul atomic” sare la beregata lui Tariceanu

Liderul democratilor, Emil Boc, nu a ezitat sa se ia la harta, prin intermediul declaratiilor de presa, cu premierul Calin Popescu Tariceanu pe tema calendarului stabilit de Coalitie in privinta schimbarii presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului. “Eu personal nu sunt adeptul ca in fiecare zi sa ii tragem de mana pe partenerii de coalitie atat timp cat avem un termen final si stim fiecare ce avem de facut”, a sustinut ieri Boc, preocupat mai degraba sa le apere concediile colegilor de partid decat de respectarea intelegerilor politice facute.
Daca Tariceanu se plangea ca deputatii de la Comisia de regulament nu au fost convocati pentru a discuta sutele de amendamente la regulamentul Camerei, Boc s-a eschivat cu celelalte termene fixate de coalitie. “Termenul Comisiei de regulament este pana la 27 august, asa ca nu exista termene depasite. Nu se poate pune in discutie angajamentul celor care au semnat protocolul coalitiei, termenul final fiind 15 septembrie.”
Ca sa fie si mai convingator, presedintele pedistilor a amintit ca partidul sau este cel care a propus ca Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu sa fie schimbati pana la 15 septembrie si tot pana atunci sa fie modificata si legea administratiei publice locale. Mai mult, el a fost de parere ca abia la data finala se poate discuta daca vreunul dintre partenerii din coalitie a respectat sau nu intelegerea. “Pana atunci nu am argumente sa ma pronunt in privinta lipsei vointei unuia sau altuia”, a adaugat Boc.
Pozitia liderului democrat a fost sustinuta miercuri si de Marko Bela, presedintele UDMR, care s-a aratat si el optimist in privinta respectarii calendarului convenit de coalitie si care a afirmat ca datele la intrunirile comisiilor de regulament sunt stabilite de presedintii acestora.

Boc trage de timp

In privinta remanierii, liderul democrat a repetat clasicul refren: “Remanierea se face, nu se discuta”. Mai mult, el a tinut-o una si buna ca ministrii PD-ului care vor fi schimbati se vor stabili in BPN-ul partidului. Numai ca o astfel de sedinta fusese programata pentru miercuri iar democratii au amanat-o in ultima clipa din motive de… concediu. “Nu vom discuta public acest subiect. Atunci cand se va conveni sa fie discutia concreta, vom discuta pe baza evaluarii ministrilor PD”, a mai spus Boc. El a negat ca Alianta ar fi convenit sa discute despre remaniere saptamana aceasta. Iar in privinta datei a fost destul de evaziv. “Este posibil oricand. Vom discuta de cate ori este nevoie, dar datele acestea nu sunt publice”. Ca si liberalii, presedintele pedist a negat ca cele doua partide intentioneaza sa faca schimb de ministere la remaniere.
Liberalii se pare insa ca se tem ca partenerii lor de alianta tergiverseaza in mod intentionat respectarea calendarului pentru schimbarea sefilor Senatului si Camerei, pentru a se putea declansa anticipatele, ceea ce ar explica “tragerea de mana” la care s-a pretat Tariceanu.

Cele mai citite

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...
Ultima oră
Pe aceeași temă