27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSport"Nu voi renunta la taxa de prima inmatriculare"

“Nu voi renunta la taxa de prima inmatriculare”

Romania trebuie sa aiba curajul de a contrazice Uniunea Europeana daca interesele o cer, un exemplu fiind taxa de prima inmatriculare, a spus astazi premierul Calin Popescu-Tariceanu, luand cuvantul la Adunarea Generala a Asociatiei Oraselor din tara noastra.

El le-a cerut reprezentantilor oraselor sa uite, pentru moment, de interesele partidelor din care fac parte si sa aiba drept prioritate interesele romanilor.

"Nu voi renunta la taxa de prima inmatriculare, refuz ca Romania sa devina lada de gunoi a Europei", a motivat premierul Tariceanu.

In opinia sa, Romania are nevoie de politicieni curajosi, nu fricosi care sa-si schimbe opiniile la primul semnal al UE.

"Noi nu trebuie sa mai executam, ca elevul cuminte, tot ceea ce ne spune UE, avem un statut. Putem avea interesele noastre pe care sa le promovam si pentru care sa luptam. Trebuie sa avem inclusiv curajul ca contrazicem UE daca interesele ne-o cer. Nu voi renunta la taxa auto de inmatriculare, pentru ca sunt zeci de mii de romani care duc acasa, la familiile lor, banii pe care ii muncesc in aceasta industrie. In momentul in care vom lasa sa intre, fara oprelisti, masinile second-hand din Europa, puteti fi siguri ca romanii isi vor pierde locurile de munca, putem gasi alte solutii impreuna cu UE", a afirmat primul-ministru.

Seful Executivului a subliniat ca pentru el nu conteaza apartenenta politica a reprezentantilor autoritatilor locale si a subliniat ca doreste sa discute cu acestia in calitate de reprezentanti ai unei singure comunitati.

"Aveti un rol decisiv in a gestiona viitorul european al Romaniei", a spus Calin Popescu-Tariceanu.

El a subliniat ca, la 1 ianuarie 2007, Romania si-a castigat, prin efort, sansa de a reveni in marea familie europeana.

"Astazi, impreuna cu 22 de milioane de romani, suntem o forta in Europa, care poate si trebuie sa contribuie la continua transformare a Europei. Vreau sa va garantez ca, daca vom urma drumul cel bun, vom trai prosper in Europa, dar pentru aceasta trebuie sa avem curajul sa mergem pe propriile noastre picioare, sa reusim prin noi insine", a spus premierul Tariceanu.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

FMI a revizuit în scădere, la 2,8%, estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până...

Ce este foliculita, cum o tratăm și cum o putem preveni

Ce este foliculita? Foliculita este o afecțiune comună, în general benignă, a pielii în care foliculul de păr devine infectat/inflamat și formează o pustulă...

Israelul și-ar fi amânat operațiunea de la Rafah (Gaza) pentru a se concentra asupra Iranului

Israelul și-ar fi "amânat" operațiunea militară din orașul Rafah, aflat în Fâșia Gaza, întrucât acum Israelul dorește să se concentreze asupra ripostei pe care...
Ultima oră
Pe aceeași temă