13.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSport"Nu exista vointa politica pentru schimbarea lui Nastase"

“Nu exista vointa politica pentru schimbarea lui Nastase”

Mona Musca a lansat, ieri, o critica la adresa colegilor din PNL si din coalitie, dand de inteles ca acestia nu doresc cu adevarat schimbarea lui Adrian Nastase si a lui Nicolae Vacaroiu din fruntea Camerei Deputatilor si a Senatului. “Daca in opt luni nu s-a facut nimic in acest sens, nu cred ca de acum inainte se va face ceva. Nu mai cred in declaratii care nu sunt insotite de fapte. Daca s-ar fi dorit, cu adevarat, schimbarea presedintilor celor doua Camere, s-ar fi realizat pana acum”, a declarat ea.
Liderul liberal a refuzat sa spuna daca ea este cea vizata sa-l inlocuiasca pe Nastase la Camera, dar a recunoscut ca isi doreste aceasta functie: “Sunt doar un membru al PNL si nu stiu daca partidul, Alianta si coalitia ma vor propune pentru aceasta functie”.
Mona Musca, singurul contracandidat al lui Nastase, in iarna la postul de al treilea om in stat, a intrat in dizgratia sefului de partid, premierul Calin Popescu Tariceanu, dupa ce l-a criticat pe acesta ca s-a razgandit in privinta demisiei din fruntea Guvernului si a decis sa renunte atat la postul de ministru, cat si la cel de vicepresedinte PNL. Asa ca Tariceanu nu si-o mai doreste in fruntea Camerei.
Ca sa salveze cat de cat aparentele, liberalii si-ar dori sa le revina sefia Senatului, iar democratilor cea a Camerei, adica exact invers decat era preconizat pana acum. O varianta care insa ar crea o mare problema la nivelul ambelor partide din Alianta, data fiind lipsa acestora de persoane “cu prestanta” pentru numarul doi si trei in stat.
Cat despre convocarea sesiunilor extraordinare pentru discutarea modificarilor regulamentelor celor doua Camere, mai nou se ia in calcul convocarea doar a Senatului, mai ales ca acolo regulamentul este gata sa intre in dezbaterea plenului, in timp ce la Camera, comisia de resort nici macar nu a terminat de discutat toate amendamentele. Mizand pe faptul ca “aliatii” detin atat presedintia Comisiei de regulament a Senatului, cat si majoritatea in Biroul Permanent, se doreste schimbarea mai intai a lui Vacaroiu. Si in felul acesta sa se “impulsioneze” demersul si la Camera, unde sefia Comisiei de regulament este in posesia pesedistilor.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...

Emirates și Flydubai își reiau operațiunile după inundațiile din Dubai

Emirates și compania aeriană Flydubai au restabilit operațiunile normale după ce ploile abundente au provocat inundații grave în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă