10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSport"Ma simt liber sa spun tot ceea ce stiu!"

“Ma simt liber sa spun tot ceea ce stiu!”

Generalul in rezerva Eugen Badalan a declarat ieri ca isi cere scuze fata de persoanele care au fost influentate negativ de faptele sale. Mai mult, generalul in rezerva si-a sustinut in continuare nevinovatia cu privire la toate acuzatiile “care i s-au adus in ultimele zile”, precizand ca “am fost acuzat de fapte pe care nu le-am comis si voi dovedi ca sunt nevinovat”. Badalan a avertizat ca se simte liber sa spuna “tot ceea ce stiu”, fara a da insa mai multe detalii cu privire la aceasta afirmatie.
Noul sef al SMG, viceamiralul Gheorghe Marin, a declarat ca sustine ideea ca fondurile Armatei sa fie administrate in functie de prioritati, exprimandu-si increderea ca procesul de dotare cu tehnica de lupta va continua.
Prezent la ceremonia de investire in functie a lui Marin, presedintele Traian Basescu a declarat ca schimbarile care au avut loc in Armata s-au datorat unor tensiuni cauzate de “impresia unor politicieni ca hotararile de partid pot fi transferate in executia corpului Armatei Romane”, sustinand ca erorile armatei de dinainte de 1989 s-au datorat tocmai faptului ca un partid a “crezut ca poate fi stapanul Armatei”.
In acest sens, Basescu a mentionat ca nu va accepta implicarea politicului in treburile Armatei. “Nu voi tolera nici o clipa implicarea politicului in Armata”. Totodata, presedintele tarii a precizat ca nu doreste abateri de la strategia de aparare a tarii, stabilita de Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, mentionand ca nici o “decizie luata in alt fel nu poate fi legala, nici o prioritate a unui partid nu poate fi viabila”. In acest sens, Basescu a afirmat ca va “proteja Armata de ingerinte politice, pentru ca singura misiune a Armatei este aceea de aparare a poporului roman si a tarii”.
Presedintele a tinut sa precizeze ca “schimbarea la nivelul conducerii Armatei a fost una fortuita” si a apreciat “conduita, neutralitatea si comportamentul generalului Badalan, militar din varful picioarelor si pana in crestetul capului, care nu a sarit nici o treapta in evolutia militara”. In ciuda aprecierilor aduse lui Badalan, Basescu a criticat totusi faptul ca nu s-a reusit realizarea decat a unui singur program din toate cele propuse pentru Armata, iar intarzierile s-au datorat “divergentelor dintre factorii politici”.

Cele mai citite

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă