6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSport"La energia hidro este un adevarat dezastru, sprijinit ascuns de oameni politici"

“La energia hidro este un adevarat dezastru, sprijinit ascuns de oameni politici”

Presedintele Traian Basescu este de parere ca "la energia hidro este, din pacate, un adevarat dezastru sprijinit ascuns de oameni politici".

Prezent astazi la bilantul Serviciului Roman de Informatii, presedintele Basescu a afirmat ca, inca din 2005, cand a folosit, in luna iulie, expresia "baietii destepti din energie", primise tot documentarul legat de ce se intampla in vanzarea de energie.

"Il primisem si eu, il primisera si multi alti demnitari. La inceput, s-a incercat diminuarea importantei, daca vreti, a strigatului de disperare 'vedeti ce se intampla in energie', pentru ca astazi sa scrie ziarele, sa confirme ca, de fapt, la energia hidro este un adevarat dezastru, sprijinit ascuns de oameni politici. Si exemplele pot sa continue si cu sistemul clientelar din sanatate, si cu ce se intampla in agricultura, si cu zona de lucrari publice, si cu multe altele", a spus seful statului.

In opinia presedintelui, "unul dintre cei mai mari adversari ai eficientei in prevenirea actelor de coruptie ramane, insa, minciuna".

"Chiar astazi vedeam, intr-un ziar, ceea ce n-am mai vazut din 1992, cand eram ministru al Transporturilor. La acea vreme, primeam informatii, ceea ce v-am spus si la bilantul din 2005, cu 'se spune ca' si, sigur, era greu sa iei in consideratie si sa iei in mod serios in atentie o informatie care incepea cu 'se spune ca'. Astazi, vad intr-un ziar exact acest inceput de articol – 'se spune ca'. Probabil cei trecuti in rezerva de la Serviciul Roman de Informatii sunt activi in a scrie articole, dar sunt cei trecuti in rezerva de prin anii '91-'92", a mai spus Traian Basescu.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă