12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSport"In privinta depolitizarii Televiziunii si Radioului ramanem pe pozitii"

“In privinta depolitizarii Televiziunii si Radioului ramanem pe pozitii”

– S-a remarcat o mare incaierare cu prilejul numirii de catre partide a reprezentantilor acestora in consiliile de administratie de la Radioul si Televiziunea publica. Fapt care ne-a dus cu gandul la repolitizarea celor doua institutii, la reorientarea lor politica.
– Eu am avut o pozitie publica, in care am sustinut ca trebuie respectata legea. Sigur, s-a respectat si acum, in felul ei, pentru ca a fost un vot in Parlament care a dus automat la destituirea consiliilor de administratie. Si totusi lucrurile par fortate. Din punctul de vedere al institutiei prezidentiale va pot spune ca nu vom propune reprezentanti in consiliile de administratie pana cand nu va fi schimbata legea care prevede desemnarea acestor consilii in asa fel incat sa avem certitudinea depolitizarii celor doua institutii. Atunci societatea civila va fi cea care va avea un cuvant de spus in desemnarea membrilor consiliilor de administratie in asa fel incat Televiziunea si Radioul publice sa fie la dispozitia celor 22 de milioane de romani. Adica sa informeze corect. Cat timp vom desemna consiliile de administratie pe criterii politice (Partidul Democrat – doi, liberalii – trei, PSD – patru, Romania Mare – doi) vor fi consilii de administratie profund politizate, care vor servi cu prioritate politicul si nu cetatenii. Or macar aceste doua structuri media trebuie sa ramana libere de influenta politica.
– Aveti o solutie? Cum vedeti rezolvarea problemei?
– Trebuie facut un singur lucru. In primul rand Parlamentul sa ia nota de refuzul Presedintiei si de motivatia acestuia si de solicitarea de a se modifica rapid legea in asa fel incat consiliile de administratie sa fie depolitizate si, implicit, institutia. Solutia apartine sigur Guvernului, Parlamentului, dar institutia prezidentiala nu poate sa nu se manifeste.
– Legislativul a decis ca procedura de instalare a noilor consilii de administratie sa continue chiar si fara ca Presedintia sa anunte cele doua nume. In aceasta situatie ce veti face?
– Ramanem pe pozitie. Nu vom desemna pe nimeni pana nu se modifica legea.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă