"Grupul Ciontu" solicita oficial "minute pe cap de deputat"

Grupul popularilor, adunati in jurul lui Corneliu Ciontu, a avut ceva probleme cu recunoasterea lui deplina de catre conducerea Camerei Deputatilor. "Noi am solicitat drepturile oricarui grup parlamentar. S-a ajuns la varianta sa primim sprijinul ...

Share

Roxana Ristache 0 comentarii

09.06.2005 - 00:00
Grupul popularilor, adunati in jurul lui Corneliu Ciontu, a avut ceva probleme cu recunoasterea lui deplina de catre conducerea Camerei Deputatilor. "Noi am solicitat drepturile oricarui grup parlamentar. S-a ajuns la varianta sa primim sprijinul logistic necesar oricarui grup", a spus, ieri, intr-o conferinta de presa, Corneliu Ciontu, reamintind ca in grupul popularilor s-au inscris deja zece deputati, alti patru urmand sa anunte saptamana viitoare acest lucru. Insa acestia vor mai mult, adica sa fie luati in considerare la calcularea algoritmului politic. "Dorim si celelalte drepturi de grup. Dorim partaj cu noul grup al PRM asupra a tot ceea ce revine unui grup, minute pe cap de deputat, partea care ni se cuvine de a participa la Biroul Permanent, la comisii si tot ceea ce deriva", a precizat si Anghel Stanciu. Potrivit celor doi, conducerea Camerei a amanat luarea unei decizii in acest sens, cerand "expertiza" Comisiei de regulament.
"In momentul de fata, regulamentul nu interzice constituirea deputatilor in grupuri independente", a afirmat Stanciu, adaugand: "Frica este ca in perspectiva sa nu se intample si la alte partide asa ceva". El a mai spus ca, dupa ce Comisia de regulament se va pronunta, grupul popularilor independenti "se va adresa plenului, pentru ca o astfel de dezbatere este politica".
Potrivit lui Ciontu, la sedinta Biroului Permanent al Camerei "s-a insistat" asupra schimbarii lui din functia de vicepresedinte al acestei institutii. Asa ca revocarea lui din aceasta functie va fi decisa in plenul Camerei, prin vot secret cu bile, pe data de 21 iunie.
De altfel, liderul grupului PRM, deputatul Augustin Bolcas, a adresat si o solicitare in acest sens, in care precizeaza ca "mentinerea lui Ciontu in aceasta functie ar face ca grupul nostru parlamentar sa nu mai aiba reprezentarea negociata in Biroul Permanent". Intre timp, Ciontu si sustinatorii lui fac demersurile necesare pentru infiintarea Partidului Popular. Ieri a avut loc o intalnire cu liderii a 12 filiale care s-au rupt de PRM pentru a demara campania de strangere a celor 25.000 de semnaturi necesare inscrierii partidului la tribunal.

Citește totul despre:

Comentarii