Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

"Factorul imoral" isi tradeaza din nou partenerii

Partidul Conservator a votat, ieri, din nou, la Camera Deputatilor diferit fata de partenerii de coalitie in privinta situatiei lui Corneliu Ciontu. In acest fel, conservatorii si-au pus partenerii intr-o situatie delicata, pentru ca liberalii ...

Share

Romulus Georgescu 0 comentarii

21.06.2005 - 00:00
Partidul Conservator a votat, ieri, din nou, la Camera Deputatilor diferit fata de partenerii de coalitie in privinta situatiei lui Corneliu Ciontu. In acest fel, conservatorii si-au pus partenerii intr-o situatie delicata, pentru ca liberalii mizau pe voturile lui Ciontu impotriva motiunii de cenzura.

In dorinta de a evita surprizele, liberalii au incercat, in ultima vreme, sa obtina cat mai multe voturi impotriva motiunii de cenzura. Teoretic, scorul in privinta motiunii de cenzura era 238-205, insa liberalii au socotit ca 15 voturi de la oamenii lui Corneliu Ciontu ar fi "utile". In schimb, liberalii i-au promis sprijin lui Corneliu Ciontu pentru a ramane vicepresedinte al Camerei. Ieri dimineata, liderii grupurilor parlamentare din Coalitie de la Camera Deputatilor s-au intalnit si au hotarat sa propuna scoaterea de pe ordinea zi a subiectului legat de Ciontu. Oficial, s-a invocat absenta unui articol din Regulament, insa, in realitate, liberalii doreau sa evite votul secret cu bile. Reprezentantii tuturor partidelor, inclusiv cel al PUR, au fost de acord cu propunerea. La sedinta Biroului Permanent, insa, surpriza. Liberalii au propus, conform intelegerii, eliminarea de pe ordinea de zi a subiectului Ciontu. Propunerea nu a putut fi aprobata din cauza abtinerii deputatului PC Daniela Popa. Pentru a fi aprobata, solicitarea PNL trebuia sa intruneasca jumatate plus unu din voturi, insa au fost sase voturi pentru, trei voturi contra si trei abtineri, a afirmat purtatorul de cuvant al Biroului Permanent, Titu Gheorghiof. Membrii Biroului Permanent au avut o disputa incercand sa se lamureasca daca presedintele Camerei are drept de vot dublu in situatie de egalitate. Insa Gheorghiof nu a fost in stare sa explice presei de ce la sase voturi "pentru" trei abtineri si trei "impotriva" a fost... egalitate. La sedinta, liberalii au sustinut ca nu exista nici o prevedere regulamentara privind votul dublu al presedintelui Camerei. In cele din urma, reprezentantii UDMR au acceptat ca, "potrivit cutumei parlamentare, presedintele are drept la vot dublu". Iar propunerea eliminarii lui Ciontu a ramas pe ordinea de zi. Ieri seara, liberalii urmau sa solicite din nou eliminarea cererii de revocare, de data aceasta in plen. Desi pare o simpla neintelegere la nivelul Camerei, problema Ciontu are bataie lunga. Decizia privind introducerea prezentei pe ordinea de zi poate fi mentinuta sau invalidata de plen. Problema PNL este ca, daca se ajunge la vot in plen in privinta mentinerii sau nu a lui Ciontu, optiunea se va exprima in mod secret, cu bile, ceea ce poate da nastere la surprize si la nemultumiri din partea lui Corneliu Ciontu si cele 15 voturi se pierd. Deocamdata, acesta a afirmat ca va vota impotriva motiunii de cenzura. Ieri dupa-amiaza, liberalii negociau de zor cu partenerii de Coalitie, nemultumiti ca "nici macar o decizie simpla nu suntem in stare sa punem in practica".

Citește totul despre:

Comentarii

loading...