14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSport"Exemplar unic la PSD"

“Exemplar unic la PSD”

In scandalul stenogramelor apar impotriva PSD probe noi care sa demonstreze ca sedintele conducerii partidului erau inregistrate audio la sediul din Baneasa, dupa care casetele erau transcrise la DAIS, departamentul din Guvern condus de Dorina Mihailescu. Ieri, de pe o adresa de e-mail, la fel ca si in campania electorala din noiembrie, in redactiile ziarelor au fost primite un avertisment adresat conducerii PSD si textul unei noi stenograme, care nu a fost publicata pana acum. Anonimul expeditor, autointitulat “sursa 0”, le transmite liderilor PSD ca pana luni Dorina Mihailescu trebuie sa recunoasca public modul in care erau realizate stenogramele: “Dezbaterile sedintelor PSD erau inregistrate pe casete audio folosind aparatura de sonorizare si apoi casetele erau transcrise de stenodactilografele de la Guvern la sediul Guvernului, aceleasi care transcriu si azi stenogramele de guvern”. “Sursa 0” emite si un ultimatum: “Daca aceasta declaratie publica nu va fi facuta pana luni, 29 august 2004, vom da publicitatii atat proba audio pentru sedinta Delegatiei Permanente din 22 martie 2004, cat si stenogramele din perioada mai-iulie 2004. Daca Dorina Mihailescu face public modul in care se realizau aceste stenograme, pentru noi subiectul este inchis definitiv! Pentru a fi convingatori, expeditorii au atasat si textul stenogramei sedintei Delegatiei Permanente a PSD din 14 iunie 2004, desfasurata la sediul central al partidului. Textul este transcris dupa doua casete – caseta 1A si caseta 1B – si la final se mentioneaza: “Dactilografiat dupa caseta inregistrata, Marioara Stanescu, exemplar unic la PSD, 14 iunie 2004”.
Nastase nu voia sa se suprapuna la tv cu meciurile de fotbal
Dl Adrian Nastase
(…) Eu am sa merg astazi la Antena 1. La ce ora este?
Dl Dan Matei Agathon
La 19.00.
Dl Adrian Nastase
Vine exact peste meci?
Dl Serban Mihailescu
Numai o clipa. Este meciul Suedia-Bulgaria. Cu bulgarii o sa fie o problema, nu va fi o nenorocire. Si intrati imediat cum se termina repriza. Toata pauza nu e nimic. Asta e viata, nu avem ce face. Emisiunile sunt stabilite, m-am uitat.
Dl Adrian Nastase
Asta este, sa ne fie foarte clar.
Dl Serban Mihailescu
Suedia-Bulgaria e mai buna solutie decat Franta-Anglia.
Dl Adrian Nastase
Absolut. Ati vazut ca in Franta, din cauza asta, nici nu au pus emisiunea de evaluare a alegerilor pentru Parlamentul European aseara, din cauza meciului. Nu am vazut in viata mea in doua minute in prelungiri amandoua golurile. Este incredibil, incredibil!
Si maine la B1TV la ce ora, tot la meci sau nu? Si ce meci e maine seara? Oricum, e pentru cunoscatori. Asta este.
Dl Serban Mihailescu
Totusi, importante sunt mesajele care se preiau in presa scrisa a doua zi, cum a fost si la TVR 1.
Dl Adrian Nastase
Dar, daca va fi un meci important, ai sa vezi ca merge spre inferior. Nu ai cum, e normal. Nici noi nu ne-am uitat, sa nu ne mintim. Va multumesc foarte mult. Cu banuiala si cu atentie. Rugamintea mea, pregatiti-mi mesaje asta-seara, maine, toti colegii care considera ca sunt lucruri de spus. Sigur, este echipa ca atare care lucreaza, dar si de la nivel local. Este important ce spunem in legatura cu Bacaul. L-am rugat pe Viorel sa-mi pregateasca cateva cuvinte, ca daca Sechelariu se leapada de noi, nu stiu, poate noi spunem, dar noi il iubim totusi, noi il iubim sincer. Sa vedem cum reactionam. E o chestiune totusi importanta.
Hrebenciuc il avertiza pe Voiculescu
Dl Viorel Hrebenciuc
(…) Acuma a iesit si sunt doua variante, domnule presedinte, care vor fi la Bacau. Ori pierde la o distanta imensa, adica mai mare decat cea din turul intai, ori castigam cu scor foarte mic, adica castigam la mustata. Eu o sa ma duc de maine acasa dupa 9.30, o sa stau vreo trei zile acolo si sper sa scot scorul asta la mustata, va spun sincer. Eu mi-am facut planul acuma cam ce am de facut acolo, acasa. O sa ma contrapun celor trei care au venit la Bacau, lui Stolojan, Basescu si Voiculescu. Eu, oricum, fata de Stolojan si Basescu in ultimul timp am avut tot felul de reactii. O sa-l anuntam si pe Dan ca o sa ma iau putin de el, asta e viata, el se ia de noi in fiecare zi la Antena 1 si ar trebui sa protestam putin la CNA pe aceasta chestiune. (…)
Dl Adrian Nastase
Daca mai sunt comentarii? Poate noi ar trebui sa facem o miza.
"Mita electorala” pentru cadrele didactice
Dl Octav Cozmanca
(…) In orice caz, in randul cadrelor didactice este o anume atmosfera. Haideti sa vedem ce putem face in turul doi. Ce poti face tu cu ministru, minister, prin inspectorate, nu stiu cine, cum putem sa ajutam oamenii nostri?
Dl Alexandru Athanasiu
Am dat comunicat si tot timpul au avut loc negocieri, chiar in timpul mitingului si pe perioada aceea la noi s-au facut negocieri. Ce sa fac mai mult decat faptul ca am aprobat in guvern cresterea de 5%, care nici aceea nu a fost simpla, domnule presedinte. Stiti bine discutiile din guvern si cat s-a amanat chestiunea cu 5.
Dl Adrian Nastase
Ceea ce a spus Octav este foarte adevarat si am discutat si cu Marian, am discutat si cu tine. Este clar ca profesorii, ca in fiecare final de ciclu electoral, ies in forta si creeaza o anumita presiune – nu vreau sa o numesc altfel – pentru a obtine anumite rezultate. In plus, decizia cresterii salariilor la profesorii universitari a creat o anumita asteptare si sentimentul unei discriminari. De aceea, va trebui sa vedem. Intr-adevar, astazi poate vedeti impreuna si cu Marian si cu Mihai daca putem sa dam un semnal pentru ei, sa avem un mesaj pentru ei zilele acestea, pentru ca ei au un rol extrem de important, or, daca nu-l dam astazi sau maine, deja e prea tarziu, daca dam vineri, mesajul nu mai ajunge la ei.
Dl Octav Cozmanca
In toate birourile sectiilor de votare de la comune, sate, peste tot sunt numai profesori, cu mici exceptii, adica e o armata intreaga si astia au o influenta colosala.
Dl Adrian Nastase
Va rog astazi sa vedeti daca se poate face ceva pe tema asta.
Mergem mai departe si foarte repede, ca sa putem sa vedem si celelalte lucruri pe care le mai avem de facut.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă