Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

"Drepturile" pe care si le-au acordat prin vot

- Dreptul la pasaport diplomatic, de care beneficiaza si sotul/ sotia si copiii aflati in intretinere. - La implinirea conditiilor de pensionare din Legea nr. 19 din 2000, beneficiaza de pensie de serviciu in cuantum de 40, 60 sau 80 la suta ...

Share

Rl online 0 comentarii

12.01.2006 - 00:00
- Dreptul la pasaport diplomatic, de care beneficiaza si sotul/ sotia si copiii aflati in intretinere.
- La implinirea conditiilor de pensionare din Legea nr. 19 din 2000, beneficiaza de pensie de serviciu in cuantum de 40, 60 sau 80 la suta din venitul brut lunar al unui parlamentar, corespunzator efectuarii unui mandat, a doua mandate, respectiv a trei sau mai multe mandate complete. Pentru mandatele incomplete se acorda doi la suta pentru fiecare luna de mandat efectuata, raportata la suma cuvenita pentru un mandat complet. Ceea ce inseamna ca in cel mai "rau" caz - adica pentru un parlamentar fara functii de conducere in comisii, aflat la primul mandat, cu o indemnizatie de "doar" 4.780 lei noi (adica (47,8 milioane de lei vechi) - pensia suplimentara va fi de 1.912 lei noi (adica 19,1 milioane de lei vechi). Suma creste exponential in cazul parlamentarilor care au mai multe mandate. Pensia de serviciu poate fi cumulata cu venituri realizate dintr-o activitate profesionala, indiferent de nivelul veniturilor.
- Dreptul de a-si pastra, dupa incetarea mandatului, legitimatia si insemnul.
- Dreptul la o suma forfetara de la bugetul de stat echivalenta cu o indemnizatie si jumatate bruta a deputatului sau senatorului.
- Dreptul la indemnizatie tranzitorie pentru senatorii si deputatii care nu au mai fost alesi si nici nu beneficiaza de pensie, timp de maximum sase luni.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...