13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSport"Contributia ziaristilor romani la eliberarea lui Aubenas a fost extrem de importanta"

“Contributia ziaristilor romani la eliberarea lui Aubenas a fost extrem de importanta”

– De ce nu recunoaste Florence Aubenas ca a fost tinuta in acelasi beci cu ziaristii romani?
– Aici as vrea sa fac o precizare. Cred ca am o datorie morala fata de cei trei ziaristi. A fost discrepanta de declaratii intre Aubenas si ziaristii nostri. Noi i-am stiut explicatia si ea este foarte simpla. Si ziaristilor nostri, cand li s-a dat drumul din prizonierat, li s-a pus conditia sa nu vorbeasca nimic.
– Cine le-a pus aceasta conditie?
– Gruparea care i-a retinut. Noi, ca stat, am respectat aceasta conditie la care ne-am angajat. Ei, in calitate de cetateni, au respectat aceasta conditie. Aubenas a fost intr-o situatie chiar mai dificila. Ghidul ei era irakian, are toata familia in Bagdad. Si i s-a pus aceeasi conditie. Din acest motiv Aubenas n-a fost in situatia in care sa dea explicatii la fel de multe ca ziaristii nostri. Dar realitatea este una singura: au stat impreuna. Iar contributia ziaristilor nostri la salvarea lui Aubenas a fost extrem de importanta. Ce pot sa va mai spun este ca acum se lucreaza extrem de intens la clarificarea vinovatiei lui Hayssam si Munaf si nu vom ezita sa facem publice rezultatele anchetei. De altfel o va face Parchetul.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă